logo

Medi recenzije

12. septembra 2011. kupio sam mediven kompresijske čarape Elegance od 2 stupnja kompresije u vrijednosti od 4094 rubalja 00 kopejki.
Ovaj proizvod je u jamstvu do 12.03.2012.
Ali nakon 1,5 mjeseca čarape čarapa izgubile su svojstva kompresije - čarape jednostavno padaju s bedara i ne stvaraju deklariranu kompresiju u gornjoj polovici proizvoda. Osim toga, pojavile su se zavojnice na peti i elastičnoj traci, takav proizvod izgleda strašno.
Otišao sam u trgovinu sa zahtjevom da mi vrate novac za neispravni predmet, dao čarape na pregled. Mjesec dana kasnije, u pismu sam obaviješten da je "kvar rezultat mehaničkih oštećenja koja su se dogodila tijekom rada". Istodobno, ovo pismo ne sadrži opis štete, datum pregleda i podatke o tvrtki koja je provela ispitivanje, postoji samo pečat i potpis pojedinog poduzetnika Bryksin S.A. (ovo je "vlasnik" trgovine na Kashirki).

Želim napomenuti da na području proizvoda nema mehaničkih oštećenja.
Svoj slučaj mogu dokazati neovisnim pregledom koji košta isto koliko i same čarape.
Istodobno, nema sigurnosti da će mi ta "šaraška" vratiti novac..

Morala sam nositi čarape nakon operacije. I tijekom pregleda (1 mjesec), u trgovini mi nisu dali ništa zauzvrat, morao sam kupiti još čarapa. I drugi su se ponašali poput prvih. Zaključak: životni vijek MEDI čarapa je 1 mjesec.
Čarape za 4 tisuće rubalja i tako loše kvalitete, šteta. Nikome ne savjetujem da kupuje MEDI kompresijske čarape.

Htio sam upisati knjigu žalbi u trgovini na Kaširki, ali dali su mi samo lažnu knjigu. Nije označavao kontakte voditelja i nije postojao pečat Odbora. Prodavač mi je rekao da u trgovini ne postoji nijedna druga knjiga žalbi.

Komentari

Ja se pridružujem. Ove Medi čarape su tako odvratne. Kad se operu vlastitim šamponom, proliju se - iz njih se slijeva crna voda. Obojeno nekom specifičnom kimozom, svrbe noge. Nisam alergična ni na što osim na ove čarape. Nemoguće ih je nositi. Nakon mjesec dana muka, peta je potrgana. A ove stvari koštaju 4000 rubalja. Šteta!

Želim se svađati. Dugo nosim čarape ove tvrtke. Nosila sam crnu i bež. Ništa nije izblijedjelo, iako upute kažu da se morate prati odvojeno od ostalih stvari.
U vezi s pritužbom na povratak - i sam sam pravnik i mogu sa sigurnošću reći da se medicinski materijal koji se koristi kod kuće ne može vratiti ili zamijeniti. Uz to, koliko razumijem, veličina je od početka pravilno odabrana. Možda ste smršavjeli ili ste ih netočno pazili? Samo što ovo nikad nisam imao

Kvalitetne bakrene čarape. Ne znam za ogrebotine - nosim ga šest mjeseci, dok se malo ne protrljam po nožnom prstu, ali ovo je moj vječni problem sa svim čarapama - zašila sam ga, sve je ok.
Nosim crne čarape dok se ne proliju. Salon je upozorio da je potrebno prati odvojeno od ostalih stvari

Drage Ekaterine i Marije, nažalost, nisam smršavila niti se udebljala. Moja se veličina nije promijenila od škole.
Noge ne oteknu, nosim čarape nakon operacije.
Pazila je prema uputama: svaki dan se prala posebnim proizvodom, odjevena u rukavice.
Sudeći prema pismu ove šaraške, čarape odgovaraju veličini. Prilažem pismo u privitku.

Ponavljam, tijekom pregleda (1 mjesec) u trgovini mi nisu dali ništa zauzvrat, morao sam kupiti još jednu čarapu.
I drugi su se ponašali poput prvih. Zaključak: životni vijek MEDI čarapa je 1 mjesec.

Za mene su dvije čarape za pokazati. Da, pročitajte recenzije sami na web mjestu www.medi-kompression.ru/responses/
Ja nisam jedini. Kvaliteta medija je užasna, ne vrijedi novca.
Sada nosim Memory, ima se s čime usporediti. Neću napisati recenziju da me ne biste optužili za oglašavanje.

Djevojke, posebno za vas. Ispod citiram kritike s web stranice Medi dok nisu uklonjene..
Napravio sam snimke zaslona za svaki slučaj.
08.04.2012
Nažalost, da. Slažem se sa gotovo svima. Jedino se moje, hvala Bogu, nije slomilo) Kupila sam ga na recept zbog trudnoće i proširenih vena. Čarape Medi Comfort bez nosa kupio sam negdje 20.02.12. Od samog početka ispostavilo se da sam u predjelu prepona trljao gumicu, zatim su se počele pojavljivati ​​* zavojnice *, jer nosim ispod hlača ili tajica, počeo sam savijati elastičnu vrpcu, jer sam se istrljao do krvi. ali sada su ispruženi, očito su postali veći od mene i nema se što saviti i nema se gdje saviti (a ja sam trudna, sjećamo se svega, da, da obično postanu bolje u trudnoći, što su i moje noge učinile), ispada da bi mi čarape trebale lijepo pristajati, ali ne. opruženo općenito. Zaključak: ne možete se voziti i kupovati puno jeftinije i neće biti šteta ako se jeftinija opcija protegne, * smanji * i tako dalje. Ne vidim razlog da se prijavim za jamstvo, i dalje će jasno staviti do znanja da je to neispravan rad.
04.04.2012
Kupila sam čarape Medi Comfort. Drugog se dana na palcu pojavila rupa, na trećem, na drugom palcu (na primjer, Venotexu su trebala 3 mjeseca ispred njih - bez problema). Kućište, kako su mi rekli u salonu, nije garancija, mehaničko. oštećenja noktiju. (Imam pedikuru), možete je dati na pregled, ako ne u vašu korist, onda je platite. Zakrpao sam ga, nakon trideset dana pokazalo se da sam alergičan na silikon (prva alergija u životu), umjesto zubnog mesa sve je u aknama i svrbi me. Osim toga, vrlo su vruće (model, pazite, udobnost, prozračnost). Jedino na što treba obratiti pažnju jest da u području kompresije (još nema) napuhavanja i strijela, vene su u njima sigurno lakše. Zaključak: stvar bi trebala koštati 3 puta jeftinije, na temelju kvalitete.
30.03.2012
Vaše Medi čarape su tako odvratne. Kada se umivate vlastitim šamponom, oni se prolivaju - iz njih se slijeva crna voda. Oslikana nekom specifičnom kimozom, svrbe noge. Nisam alergična ni na što osim na vaše čarape. Nemoguće ih je nositi. Nakon mjesec dana muka, peta je potrgana. A ove stvari koštaju 4000 rubalja. Šteta!
27.03.2012
Kupio sam tajice za trudnice Mediven Elegance 23.01.2012 Danas 27.03.2012 na poslu kolege su primijetili rupu. Nisam ih uzimao tri mjeseca, ali došao im je kraj. 5.200 RUB Dao sam je, bilo bi bolje da sam je kupio po nižoj cijeni ne bi bilo tako žao.
08.03.2012
Nakon mjesec dana korištenja pojavile su se zavojnice, čarape se jedva drže na bedru, ispružene.
09.02.2012
Kvaliteta je užasna! Novac se ne vraća pod jamstvom. Dopisništvo dolje! Poštovani, molim vas predstavite se. Moram znati protiv koga ću podnijeti žalbu. Također, objasnite što je točno pogrešna operacija? Opišite što točno na proizvodu ukazuje na njegov neispravan rad? Zašto su kompresijske čarape izgubile kompresijska svojstva prije isteka jamstva? Vaša pretpostavka o promjeni mojih dimenzija nije točna, što potvrđuje i obavijest o pregledu, citiram "Proizvod je odabran prema vašim mjerama, što odgovara tablici veličina za ovaj model." Uz to, moja težina je stabilna već nekoliko godina, što može potvrditi i moj liječnik. Također vas molim da napišete o uvjetima za provođenje neovisnog pregleda, kao što je obećano u obavijesti od individualnog poduzetnika Bryksin S.A. - 8. veljače 2012., 17:58 od info: Draga Irina Sergeevna! Kao odgovor na vašu žalbu na e-mail kontaktnog centra MEDI od 29.01.12., Provjerena je ova situacija. Sa svoje strane, želio bih vam objasniti da je prošlo više od 3 mjeseca od kupnje kompresorskih čarapa do trenutka vašeg posjeta salonu. Tijekom tog vremena vaša su se mjerenja mogla promijeniti prema dolje, što bi moglo dovesti do nedovoljne fiksacije silikonske elastičnosti čarapa, kao i nepravilan rad proizvoda koji bi mogao dovesti do takvog problema. Srdačan pozdrav, medi RUS [email protected] www.medirus.ru medi. Osjećam se bolje
04.02.2012
„Generalnom direktoru LLC tvrtke„ MEDI RUS “A.A. Larionovu Poštovani generalni direktor! Ovim vas obavještavam da više ne smatram mogućim vlasnikom diskontne kartice. Ako ste zainteresirani za razloge mog postupka, navest ću glavne: - nagli pad kvalitete kompresorskih čarapa koje ste isporučili i kao rezultat neugodu tijekom nošenja; - rast troškova kompresorskih čarapa koji ne odgovaraju kvaliteti; - nespremnost LLC tvrtke "MEDI RUS" da odgovori na pitanja kupaca, uključujući organizaciju trgovine kompresorskim čarapama. Također bih vam skrenuo pažnju na članak "Riskirano je baviti se MEDI RUS-om!", Koji možete pročitati ovdje: http://phlebo-duremar.ru/pisma/rischio/
04.02.2012
09/12/2011 u trgovini MEDI, smještenoj na Kaširskoj šose, 23, kupio sam mediven kompresijske čarape Elegance, model 289W, veličina II, crne, u vrijednosti od 4094 rubalja 00 kopejki. Ovaj je proizvod u jamstvu do 12.03.2012, što dokazuje jamstveni list. Proizvod je odabran u trgovini prema mojim mjerama, u skladu s asortimanom modela. U studenom 2011. (2 mjeseca nakon kupnje) čarape su izgubile kompresijska svojstva u gornjoj polovici. Čarape jednostavno padaju s bedara i ne stvaraju deklariranu kompresiju u gornjoj polovici proizvoda. S tim u vezi, obratio sam se trgovini, sa zahtjevom da mi vrate novac za neispravni predmet. U pismu sam obaviješten da je "kvar rezultat mehaničkih oštećenja koja su se dogodila tijekom rada". Istodobno, ovo pismo ne sadrži opis štete, datum pregleda i podatke o tvrtki koja je provela ispitivanje. Ovaj se pregled smatra nevaljanim, jer obavijest o pregledu sastavljena je pogrešno. Želim napomenuti da na području proizvoda nema mehaničkih oštećenja.
04.02.2012
29. siječnja 2012. godine u trgovini MEDI koja se nalazi na autocesti Kashirskoye 23, dobio sam lažnu knjigu žalbi. U ovoj knjizi nisu naznačeni kontakti predstojnika i nije bilo pečata Odbora. Prodavač mi je rekao da u trgovini ne postoji nijedna druga knjiga žalbi.
27.01.2012
Čarape su opružene nakon 1,5 mjeseca, samo padaju s bedra u hodu (unatoč obećanom 6-mjesečnom jamstvu). Istodobno dolazi do kompresije na listovima. Podnio sam službenu žalbu, predao čarape, stigao je odgovor da su se, navodno zbog mehaničkih oštećenja, čarape razvukle i odbio povrat novca. Nosila je čarape prema uputama, bez rupa i bez oštećenja. Smatram da je formulacija podvala. Jako mi je žao. Kontaktirat ću društvo za zaštitu potrošača. Čarape za 4 tisuće rubalja i tako loše kvalitete, šteta.
27.12.2010
Kupila sam nove čarape prije 2 dana. Ovaj dres nosim više od 3 godine, ali to se još nije dogodilo! Čarape - 3 stupnja kompresije - ozbiljan proizvod. Prvo, remen zbunjuje - 2 komada ogromne veličine, drugo, elastične vrpce na vrhu. Dvostruko širok, vrlo slab i ravan. Kao rezultat toga, drugog dana počeli su puzati do koljena. Možda je to lažnjak?

Pročitao sam negativne kritike na mjestu bakra i nisam vjerovao, sad žalim. Moje su se čarape ispružile u dužinu nakon 3 tjedna. Kao rezultat toga, kad stignu, skupe se ispod koljena i stegnu noge. Sumnjam u njihovu korisnost.
Štoviše, sve su recenzije uklonjene s Medijeve web stranice :( Ne mogu ih ni napisati o svom slučaju. Bilo bi bolje da se prati kvaliteta čarapa, a ne da se recenzije skrivaju.

Kupio sam medi čarape 2. kompresije i nosio ih 2 mjeseca. Oprana i odjevena prema uputama. Tada sam odlučio kupiti drugi, ali 1. stupanj kompresije, za promjenu, a ljeti je vruće. Obukao sam i shvatio da druge kompresijske čarape drže slabije od nove 1. kompresije. Rastegnuti su, iako prema jamstvu moraju održavati kompresiju šest mjeseci. Štoviše, čarape su stegnute na bedro, ispružene na dnu, ali ne i na vrhu. Sumnjam u njihovu korisnost.

MEDI: Već dugo koristim vašu pleteninu. Kupujem ga jednom u šest mjeseci. No, nešto se stalno mijenja u vašim modelima: ili čarape postaju kraće, tada postoje problemi s kopčom, zatim se stopalo skraćuje i učinak kompresije se smanjuje. A sada je kvaliteta loša - 2. čarapa je pukla 2 tjedna. S obzirom da se cipele nisu mijenjale. Stalni čvorići na petama odmah po kupnji - svi se nadate da se neće pretvoriti u rupu, već se okreće. Htio sam provesti pregled barem 2. čarape. Rekli su da za ispunjavanje zahtjeva (kupio sam ga dostavom) trebate otići u Moskovsku regiju, a ured je otvoren do 17-00. Kako je to ljudima koji se teško kreću? Odličan odnos prema klijentima. Telefonski su rekli da ako mi nešto ne odgovara, nemojte kupovati. Doista nema veze između salona i ureda? je li stvarno nemoguće organizirati postupak nekako drugačije i na prijateljskiji način? ovo je lijek! Sutra idem na red kod cigvarija s nadom da imaju bolji odnos prema klijentu.

Kupila sam čarape i Orto i Venotex. Nisu mi odgovarali - bili su jako dugi i sklupčani ispod koljena. Tada sam kupio meni dragi Duomed, a zatim Medi. - evo ih na mojoj nozi! I nosim ga prvu godinu, drugu pola godine, a ljeti sam kupila Medi. Ja volim. Istina, jučer se pojavila alergija na silikon. ali ovo je, vjerojatno, nešto u mom tijelu postalo pogrešno. Nosio iste godine - i ništa.

Da, spletke konkurenata su očite - isti tekstovi o prepisivanju "nezadovoljnih kupaca" s međusobnim pozivanjem, pa čak i na sebe, slučajno spomenuti "dostojniji" konkurentski brendovi. Da, sve isti jeftini crni PR kao prije 10-15 godina.

Irina, tačnije ona koja se skriva iza tebe - trebala bi se sramiti. Možete zaraditi novac na dostojanstveniji način.

Ivane, zašto ti je toliko muka od marke? Radite li za MEDI??
Zašto ne mogu objavljivati ​​recenzije na MEDI? Budući da se objavljuju loše recenzije, a to nije isplativo za marku.
Bilo bi bolje da se poboljšala kvaliteta proizvoda.
Radim na sasvim drugom polju, pa se ne sramim.
Pišem jer mi je žao prevarenih kupaca i utrošenog novca. I to ne malo!

Nedavno me je pozvao vaš kolega, regionalni direktor prodaje MEDI, pojasnio je situaciju.
Upitan bih li i dalje odgovarao na pitanja na web mjestu.
Bilo bi bolje da vratim novac za nekvalitetan proizvod.
Nakon toga, iz nekog su razloga izbrisali moju recenziju sa slične stranice.
I tamo se odjednom pojavilo nekoliko pozitivnih kritika. Jasno je, mislim da ih tko piše.
Vi to ne radite, gospodo!

Bakrene čarape i hulahopke nosim već 3 mjeseca, moje je stanje izvrsno, nosim ga svaki dan, jedva vjerujem u vaše negativne kritike. Možda ste kupili lažne?

Marina,
Nažalost ne. Kupio sam čarape u poslovnoj trgovini na Kaširki - i to 2 puta.
Oba su puta čarape bile loše kvalitete.
Odbili su vratiti novac pod jamstvom. Nazvao sam MEDI i napisao.
Menadžeri smišljaju izgovore, ne žele priznati objektivne dokaze.

Bakrene čarape i hulahopke nosim već 4 mjeseca, moje stanje je izvrsno, nosim ga svaki dan, perem ga sapunom za bebe, nosim s rukavicama, male tragove na nozi od čičaka na cipelama, jako sam sretna, kupila sam ga u Njemačkoj

Volio bih da sam već vidio ove kritike! A da sam ga pročitao, ne bih vjerovao, pomislio bih da je to kleveta, jer su Medi i Sigvaris svugdje na internetu izdvojeni. Htio sam naručiti Sigvaris, ali iz nekog razloga njihova internetska trgovina uopće ne podiže telefone i ne javlja se na pisma, a Medi je uzvratila poziv. Kao rezultat toga, naručio sam, Medi (internetska trgovina) je radio dobro, brzo poslan u Ufu. Dobila sam, zbog čega sam bila jako sretna. Trošak s popustom koštao me je oko 5000 rubalja s dostavom. Uzela sam Medi Elegance za trudnice, 1 klasu kompresije. Boja - bež (dobro, ili nešto slično). Primljeno 10.11.2012. Bilo mi je jako drago što sam kupio, iako mi je to vrlo skupo, ali zdravlje i ljepota su skuplji (dijagnosticiran je ultrazvuk vena da su, poput pre-varikoznog stanja, vene stisnute u području prepona, sljedeća faza su proširene vene). Odlučio sam da ću ga potrošiti, ali kupit ću ga, iako je za mene ovo prilično skupa kupnja.
Primivši najlonke koje sam sutradan obukla u gumene rukavice, ljepoto, noge su se osjećale bolje, vrlo ugodno, ali. odabrala se duljina za mene pokazala se kratkom, a hulahopke cijelo vrijeme klize s trbuha, ali noge su i dalje bile vrlo lagane i dobre. Odlučio sam da su takvi nedostaci sitnice. Doslovno nekoliko dana kasnije, na mjestu umetka u području prepona i trbuha, pojavile su se strelice na tajicama - rupicama. Sašila sam ih zajedno, i to gotovo svaku večer. Ne govorim o peletima na petama i općenito o gubitku općeg izgleda, ionako mi to nije bilo važno, bilo ispod hlača ili kod kuće, nosio sam ih. Posljednja kap koja je prelila čašu bilo je to što je na njih krenula ogromna strelica! Zašila sam ih, a ona je svejedno nastavila. Toliko sam uvrijeđena, trudna sam - noge mi bruje (bilo je sjajno u tajicama, nije bilo oteklina, nije bilo težine), ali što bih sada trebala učiniti. Dajte na pregled, pa čak i gdje je garancija - da će mi se nakon toga nešto vratiti, a pregled košta! Morat ćemo potražiti alternativu! I opet dajte novac, a sada hodajte s natečenim nogama! Užas. Divne žene - ne kupujte ovu marku tajica. Ne bih napisala recenziju - ali suprug mi je snažno rekao da napišem recenziju kako bi drugi ljudi znali! Imao sam Relaxan - nisu primijećena svojstva kompresije, ali nisu se parili nekoliko mjeseci nošenja. Inače, danas je 08.12.2012. Ispada da su Medijeve najlonke došle u tako užasan izgled za manje od mjesec dana.

Već sam kupila drugi par čarapa! Jedan je donio godinu dana! Kakve veze ja imam s njima! Nisu izgubili kompresiju, nisu se deformirali, tek su druge godine počeli klizati na potplatu. Samo smeđi lijeni su pri pranju, ali izgledaju dobro.

S novcem potrošenim na MEDI mogli biste kupiti nekoliko pari jeftinijih kompresijskih čarapa, tajica.
I bit će dovoljni za barem mjesec dana korištenja, pa čak i više..

Nosim bakar i zadovoljan sam svime. ni jedno ni drugo nije potrgano ili istrošeno, ali problemi se rješavaju. Postalo je zanimljivo kakva dama Irina ovdje plače? pogledao druge kritike. Ispostavilo se da gospođa Irina, sudeći prema tekstovima, ima mnogo imena i, štoviše, višespolna je))) Odnosno i muškarac i žena, budući da su tekstovi u kopiji razasuti na različitim forumima, web stranicama itd., Pa čak i na nekim mjestima, međusobno povezujući i, naravno, slučajno se hvali nekakva vena xn, a ponegdje postoje poveznice kamo ići u kupovinu. Oglas je motor trgovine! Slobodnjaci su sada puno plaćeni za tekstove, gospođo / mr irina?

Odlučio sam provjeriti - kupio sam bakar, novi s uzorkom. U kompletu s prekrasnom torbom i ogledalom. Samo razred. To je elita. Dakle, ne biste trebali biti ovdje. Nikad se prije nisam osjećala tako lako. I vrlo lijepa. A što se tiče jeftinih tajica - tako da se uglavnom trudim da ne kupujem ništa jeftino - ni za hranu, ni za šminku itd. Već sam naučio da škrtac plaća dva puta. Inače, kupio sam u određenoj trgovini. ORTEKA se zove. Tamo mi se svidjelo. Ponudili su mi najrazličitiju pleteninu, ali na kraju sam odabrala ovu i ne žalim. Ono što svima želim.

Već više od 2 godine koristim bakar 2. kompresije. Nema problema s kvalitetom ili kompresijom. Tada sam odlučio isprobati drugu tvrtku: bamberg memory i požalio sam zbog toga. Elastik se ne drži niti 10 minuta, dok bakar ne traje cijeli dan. Osjećaji na nogama u bakru puno su ugodniji nego u sjećanju. Dakle samo bakar!

MEDI kompresijske čarape: kupljene i stavljene :)

Možda će nekome trebati informacije, bit će mi drago. Kompresijske čarape za čarape tijekom trudnoće kao prevenciju proširenih vena, krenula sam kupiti prije otprilike mjesec dana. Istražio sam pitanje na Internetu, pročitao kritike djevojaka na ovom i drugim web stranicama i odabrao njemačku marku MEDI. Zašto ne i čarape jeftinije marke? Jer, kao što reklamni slogani poput "njemačka kvaliteta", "jedan od najboljih", "neusporediva kvaliteta u čarapi" i drugi čarobno utječu na mene :))) Volim sve visokokvalitetne;) Da, i imam samo noge, zato riskirajte i Nisam bio spreman isprobati ruske jeftinije kolege. Možda uzalud, ne znam. Dakle: na web mjestu sam odabrao najpristupačniji model s 1 klasom kompresije (kako je propisao flebolog), ovo je linija DUOMED. Pronašao sam najbližu trgovinu tvrtki (metro Skhodnenskaya) i odvezao se. U salonu mi je savjetnik u odvojenoj sobi izmjerio mjere (gležanj, potkoljenica, bedro) i predložio odabir materijala od tkanine za čarape koje bih odjenula. Savjetnik je započeo s najprijatnijim na dodir i sukladno tome skupim. Budući da sam znao koji model trebam, čarape od 7.000r stavljene su po strani. Model DUOMED koji sam odabrao koštao me oko 3.900r. Sada se (neću vam reći koliko dugo) odvija akcija u mreži salona: trudnice dobivaju 10% popusta pri kupnji kompresijskog donjeg rublja (čarape su upravo iz ove kategorije). Ukupno: 3.900 - 390 = 3.510 rubalja. Svi su sretni. Jedino što me malo iznenadilo i malo nasmijalo bila je reakcija žene savjetnice na ekonomični model koji sam odabrala: "Bakine, bakine čarape. Bit ćete mučeni s njima." Žena zaista nije mogla potkrijepiti svoje riječi. Takva izjava barem nije profesionalna :) Očito, savjetnici dobivaju postotak količine i iznosa osobne prodaje :). Dakle, čarape su kupljene, došlo je jutro novog dana, vrijeme je da navučem njemačku "baku" ljepoticu :))) Prethodno sam na internetu potražio par edukativnih videa na ovu temu, sve je vrlo dostupno. Da bismo stavili proizvod, potrebne su nam guste i grube gumene rukavice za kućanske poslove, koje ima svaka žena. Razumljivo, rukavice trebaju biti čiste i suhe. Okrećemo čarapu iznutra, ostavljajući samo čarapu, nanosimo je na prste, navlačimo neizokrenuti dio poput šešira na prste, a zatim rukama u rukavicama simetrično uvlačimo obje ruke na vanjske strane noge, hvatamo i povlačimo čarapu prema nozi, uvijajući je. Trebalo mi je pet minuta za svaku nogu, ni manje ni više. Ali sve je uspjelo prvi put :) Promatrat ću svoje zdravlje tijekom cijelog dana. Hvala svima koji su savladali ovo čitanje :)))

Recenzije bakrenih kompresijskih čarapa

Bakarno donje rublje odnosi se na pomoćnu metodu liječenja proširenih vena. Omogućuje vam ravnomjernu raspodjelu opterećenja na donjim udovima, što pomaže usporiti napredak bolesti..

p, blok citat 1,0,0,0,0 ->

Medicinska pletenina normalizira opterećenje i pritisak na posude zahvaćene varikoznim venama. To pomaže u održavanju pozitivnog učinka terapije. Također, ovi medicinski uređaji igraju važnu ulogu u prevenciji vaskularnih bolesti. Danas postoji nekoliko vrsta kompresijskih čarapa:

p, blok citat 2,0,0,0,0 ->

  • dokoljenke;
  • hula-hopke;
  • čarape;
  • čarape.

Morate paziti na svoje zdravlje ne samo tijekom bolesti, već i puno prije nego što se pojave prvi znakovi bolesti. Mnogi flebolozi u cijelom svijetu preporučuju nošenje kompresijskih čarapa u složenom liječenju proširenih vena. Izbor ove vrste posteljine također je važan, jer ne proizvodi svaka tvrtka kvalitetne proizvode..

str, blok citat 3,0,0,0,0 ->

Danas je njemačka tvrtka Medi Bayreuth lider na prodajnom tržištu. Ovaj proizvod poznat je u cijelom svijetu, vrlo je tražen, kako među medicinskim osobljem, tako i među pacijentima. Proizvode široku paletu pletiva, koja se koristi u plastičnoj i estetskoj kirurgiji, traumatologiji (ortoze, proteze itd.).

p, blok citat 4,0,0,0,0 ->

Koje su prednosti bakarnog kompresijskog donjeg rublja?
Razlikuju se u cijelom nizu pozitivnih kvaliteta. Područje pete i prstiju izrađeno je od izdržljive kopče koja ih čini izdržljivijima.

p, blok citat 5,0,0,0,0 ->

Kompresijske čarape Medi imaju silikonsku gumenu traku koja je meko učvršćena na nogama. Također, model se odlikuje prisutnošću čipke u gornjem dijelu, što je dobar ukras..

str, blok citat 6,0,0,0,0 ->

Suvremene tehnologije koje se koriste u procesu proizvodnje kompresijskog donjeg rublja - Clima Comfort - omogućuju pristup zraku nogama, što sprječava znojenje i održava ravnotežu vlage kože udova.

p, blok citat 7,0,0,0,0 ->

Također, inovativni sustav Clima Fresh pruža pojačani antimikrobni učinak i uklanja neugodne mirise. Visoka kvaliteta ovih proizvoda, za čiju se izradu koristi samo prirodni, hipoalergenski materijal.

str, blok citat 8,0,0,0,0 ->

Raznolikost pletenog donjeg rublja, kako za muškarce tako i za žene.

p, blok citat 9,0,0,0,0 ->

I što je najvažnije, pristupačne cijene, svaki pacijent može si priuštiti kvalitetan proizvod.

str, blok citat 10,0,1,0,0 ->

MEDI je neosporni lider na tržištu proizvoda, kako u pogledu kvalitete proizvoda, tako i dostupnosti za pacijente. Proučavajući opis proizvoda ovog ili onog proizvođača, mnogi ljudi imaju mišljenje da su svi dresovi isti i da ljudi plaćaju samo marku.

U stvari, to je daleko od slučaja, iako se većina kompresijskih čarapa gotovo ne razlikuje izvana, ali tijekom svog rada ispada da se međusobno jako razlikuju. Primjerice, ako usporedimo Medi proizvode s drugim jeftinijim proizvodima, ispada da se oni troše 2-3 puta duže u vremenu i uopće nisu podložni habanju..

p, blok citat 12,0,0,0,0 ->

O čemu govori ovaj članak:

Indikacije za uporabu kompresijskih odjevnih predmeta

Većina potrošača ne sumnja u kvalitetu MEDI proizvoda, ali moraju znati kada koje proizvode nositi, jer postoje proizvodi za prevenciju i liječenje. Razlikuju se u kompresiji.

str, blok citat 13,0,0,0,0 ->

Bakrene tajice za kompresiju mogu pripadati različitim razredima kompresijskog donjeg rublja. Prije nego što ih upotrijebite, obratite se svom liječniku i potražite savjet o odabiru i korištenju najoptimalnijeg modela proizvoda i njegove klase..

str, blok citat 14,0,0,0,0 ->

Ovo se donje rublje preporučuje za upotrebu kada pacijent otkrije znakove i simptome razvoja proširenih vena donjih ekstremiteta i kronične venske insuficijencije. Uz to, dresove ovog proizvođača trebale bi koristiti žene koje imaju preduvjete za razvoj proširenih vena, tijekom razdoblja rađanja djeteta i tijekom poroda..

p, blok citat 15,0,0,0,0 ->

Također, preporuke za upotrebu posteljine su:

str, blok citat 16,0,0,0,0 ->

  1. Tijekom razdoblja oporavka nakon fleboskleroznog liječenja ili operacije.
  2. Prisutnost tromboflebitisa površinskih vena.

Uz to, trebali biste koristiti kompresijske tajice prilikom otkrivanja znakova razvoja natečenosti donjih ekstremiteta.

Medi grupe proizvoda

Tvrtka nudi široku paletu robe s pristupačnom cijenom i osiguranjem kvalitete.

str, blok citat 18,0,0,0,0 ->

Pet je glavnih grupa proizvoda od bakra.

str, blok citat 19,0,0,0,0 ->

Mj-1 je linija proizvoda u kojoj i žene i muškarci mogu odabrati odgovarajuću vrstu pletiva. Ovi se proizvodi osjećaju ugodno i izgledaju dobro..

Mj-1 metropole je ženska linija kompresijskog donjeg rublja za proširene vene koja ima silikonsku elastičnu traku i prozirne tajice. Pletenina pripada prvoj klasi kompresije. Hulahopke imaju poseban push-up efekt koji ženske oblike čini privlačnijima. Ova grupa proizvoda neće ostaviti ravnodušnima više od jedne žene. Trošak proizvoda je 3209 rubalja.

str, blok citat 21,0,0,0,0 ->

Mj-1 metropole 2 crne su čipkaste čarape sa silikonskom elastičnom trakom koja ih meko i čvrsto učvršćuje na nozi. Pripadaju prvoj klasi kompresije. Cijena proizvoda je oko 3000 rubalja.

str, blok citat 22,0,0,0,0 ->

Tvorba Mj-1 namijenjena je lijepom spolu koji preferira klasiku. Kompresijske čarape prve klase s umetkom u obliku dijamanta, crne boje i silikonske elastičnosti. Cijena od 2900 rubalja.

str, blok citat 23,0,0,0,0 ->

Mj-1 cato crni je muški proizvod. Visine do koljena pripadaju drugoj klasi kompresije. Cijena od 2400 rubalja.

str, blok citat 24,0,0,0,0 ->

str, blok citat 25,0,0,0,0 ->

  • mediven elegance su dokoljena koja su prikladna i za muškarce i za žene. Proizvodi druge klase kompresije, koji koštaju od 3300 rubalja.
  • mediven plus su unisex proizvodi. Dokoljena imaju prvu klasu kompresije i otvoreni nožni prst. Savršeno skrivaju razne kožne nedostatke i povećane površinske vene. Tkanina sadrži nit s srebrnim ionima, što pomaže u uklanjanju neugodnih mirisa. Cijena od 4000 rubalja.
  • mediven comfort - hulahopke za proširene vene prve klase kompresije, za muškarce i žene. Prilično mekana vrsta proizvoda s prisutnošću lanolina. Cijena od 5800 rubalja.
  • duomed je ženska linija proizvoda koja je izvrsna za hladno vrijeme. Kompresijske čarape prve klase. Trošak - 3110 rubalja.
  • mediven forte - ženske čarape koje imaju stezanje u struku druge klase kompresije. Trošak - 5100 rubalja.

Pleteni limfni proizvodi predstavljaju dva proizvoda:

str, blok citat 26,0,0,0,0 ->

  1. Rukavice s otvorenim prstima druge klase kompresije - mediven sklad. Cijena - 3100 rubalja.
  2. Pribor za čireve Mediven do koljena ima rukave prve klase kompresije. Trošak - 3000 rubalja.

Recenzije pacijenata i liječnika o Medijevim proizvodima samo su pozitivne. Već je više od godinu dana lider na tržištu pletenina..

Kako odabrati bakreno kompresijsko donje rublje?

Postoji nekoliko pravila za odabir kompresijskih čarapa koja morate uzeti u obzir kada tražite potrebne proizvode..

Prvo morate uzeti u obzir razinu kompresije prikladnu za pacijenta, a tek onda odabrati vrstu donjeg rublja. Izbor stupnja kompresije može izvršiti samo flebolog

str, blok citat 29,0,0,0,0 ->

Također je važno uzeti u obzir kvalitetu proizvoda i materijal od kojeg je izrađen. Kvalitetno pleteno donje rublje obično je pamučno i ima silikonsku elastičnu traku (potrebno je da biste ga sigurno fiksirali).

str, blok citat 30,0,0,1,0 ->

Morate obratiti pažnju na razinu proširenih vena. Ako je ovo područje potkoljenice, tada će biti poželjna opcija kompresijskih čarapa.

str, blok citat 31,0,0,0,0 ->

Također morate provjeriti sa svojim liječnikom koja će veličina proizvoda biti optimalna..

Pravila za stavljanje kompresijskih čarapa

Za učinkovito liječenje, proizvod ovih proizvoda ne samo da treba pravilno odabrati, već i pravilno staviti.

str, blok citat 33,0,0,0,0 ->

Kako nositi kompresijske čarape? Liječnici daju brojne preporuke po tom pitanju..

str, blok citat 34,0,0,0,0 ->

Prvo, preporučuje se stavljanje čarapa (tajica, dokoljena) ujutro, jer do ručka ili kasno navečer na donjim udovima počinju se pojavljivati ​​otekline i puno je teže staviti ih.

str, blok citat 35,0,0,0,0 ->

Drugo, najbolje je to činiti dok ležite na krevetu. Zatim je potrebno posteljinu okrenuti iznutra, a zatim umetnuti nogu i zagladiti je po cijeloj površini od gležnja do koljena. To bi trebalo činiti glatkim pokretima, nagli pokreti mogu dovesti do puknuća i narušiti integritet tkiva.

str, blok citat 36,0,0,0,0 ->

Nekoliko se godina elastični proizvodi smatraju jednom od najboljih komplementarnih metoda za liječenje i prevenciju varikoznih vena..

p, blok citat 37,0,0,0,0 ->

Treba shvatiti da je ovom metodom terapije nemoguće potpuno se riješiti takve bolesti kao što su proširene vene. Ali sasvim je moguće poboljšati tijek bolesti i stanje žila udova..

p, blok citat 38,0,0,0,0 ->

Takav proizvođač kompresijskih čarapa, poput Medi, nudi razne mogućnosti donjeg rublja, kako za muškarce tako i za žene, po vrlo povoljnoj cijeni. Nije teško kupiti Medi proizvode, možete naručiti na službenim web stranicama tvrtke s predstavništvom u Rusiji.

str, blok citat 39,0,0,0,0 ->

Pravila za upotrebu kompresijskih čarapa opisana su u videozapisu u ovom članku..

p, blok citat 40,0,0,0,0 -> p, blok citat 41,0,0,0,1 ->

O tvrtki medi - vodećem proizvođaču kompresorskih čarapa i ortopedskih proizvoda

Medi je jedan od svjetskih lidera u razvoju i proizvodnji medicinskih kompresijskih čarapa i ortopedskih proizvoda.

Tvrtka je osnovana prije otprilike 100 godina u Istočnoj Njemačkoj. Trenutno se sjedište i tvornica medija nalaze u Bayreuthu, inozemni uredi otvoreni su u 19 zemalja svijeta, a proizvodi su popularni u više od 90 zemalja..

Medi linije proizvoda:
• Kompresijska pletenina - dokoljenice, čarape, tajice za prevenciju i liječenje venskih bolesti, predstavljene u nekoliko linija modela od ekonomske klase do premium.
• Ortopedski ulošci: pojedinačni i serijski ulošci za prevenciju i korekciju deformacija stopala.
• Ortopedski proizvodi: zavoji i ortoze za liječenje ozljeda i bolesti mišićno-koštanog sustava.
• Inteligentna kompresijska odjeća za sportski CEP.

Prednosti proizvoda medi su njemačka kvaliteta, sigurnost, učinkovitost, inovativnost, udobnost u upotrebi i estetski izgled..

Kvaliteta i učinkovitost

Kompresijska čarapa Medi u skladu je s RAL-GZ 387 - ovo je najstroži europski standard kvalitete koji određuje sastav, sigurnost materijala, tlačna svojstva, elastičnost, čvrstoću pletiva i ostala svojstva..
To znači da svaki proizvod pruža točan, fiziološki ispravan gradijent kompresije, odgovara navedenoj klasi kompresije i zadržava ljekoviti učinak tijekom 6 mjeseci svakodnevnog nošenja (uz pravilnu njegu).
Proizvodi za kompresiju Mediven proizvedeni su u skladu s Oeko-Tex Standardom 100 - hipoalergeni su, ne iritiraju ni osjetljivu kožu i pružaju maksimalnu udobnost.

Inovacija i udobnost

Proizvodnja koristi vlastite patentirane tehnologije zahvaljujući kojima se postiže učinkovitost, udobnost i jednostavnost korištenja. Zbog toga kupci cijene medijske proizvode.
• Tkanine odvode vlagu s kože i omogućuju odgovarajući protok zraka.
• Materijali imaju bakteriostatsko i antifungalno djelovanje.
• Inovativna tehnologija pletenja omogućuje vam ugodno prijanjanje uz kožu, ugodno nošenje na tijelu i lakoću oblačenja.
• Očuvanje stalnog učinka kompresije duljom svakodnevnom uporabom - materijali se ne deformiraju i ne istežu.
• Šarke ortopedskih proizvoda slijede prirodnu biomehaniku pokreta zglobova.

Estetski izgled

Medi proizvodi - kompresijske čarape, zavoji, ortopedski ulošci Igli Style, CEP kompresijske čarape - višestruki su dobitnici prestižne međunarodne nagrade Red Dot Award i IF dizajna u kategoriji Product Design..

Kompresijska pletenina - čarape, tajice

Kupila sam si i čarape i tajice, 1 klasu kompresije. ali postoji takav problem - tamo gdje završava elastika iz čarapa, tamo su vene tako svijetle, svijetle, iako to prije nisam primijetila (jedna se posebno izdaje). terapeut je rekao da nosim najlonke, ali to mislim i za sebe, ali princip najlonki je isti, ispada da se vene prenose odozdo, sva krv se diže prema gore i kao da negdje gore nema proširenih vena..

Otići ću kirurgu na stazu. tjedan, imam pitanje - je li netko naišao na ovo i što liječnici sugeriraju za sljedeće..

  • Način života - trudnoća
    • 3 Izgled i osobna njega
    • 6 Proizvodi za trudnice
  • * Pravila zajednice
  • Isključeno
  • Dokumenti, pogodnosti i isplate
  • 3 Pojam trudnoće
  • 4 Težina, debljanje
  • 5 Priprema za porod
  • 6. Oblik i veličina trbuha
  • 6. Informacije za trudnice
  • 6 Sniženo na bebu
  • Razno

Komentari korisnika

Imao sam isti problem s Elly dresom. Pitao sam flebologe, oni sliježu ramenima. Prebacio sam se na schibler, vidjet ću kako će to završiti

Ne znam, nosim kompresijske čarape, jer ne želim na operaciju. Noge mi nabreknu od dugog sjedenja u uredu, a žila me boli ispod koljena. Nakon poroda sve je eskaliralo. U privatnoj klinici, kirurg je rekao da sve indikacije za operaciju. Ali tada sam čuo mišljenje da ako izrežete venu, tada se opterećenje ostalih povećava, i tako začarani krug. Tako da pijem venotonike i nosim ubode od jeseni do proljeća. Pokušavam otići na bazen. Možda u kompleksu sve pomaže, za sada izdržavam. Kupila sam ga i prije, ali se marki već ne sjećam. Nedavno uzimam b.well rehabilitaciju. Ljekarna je savjetovala. Kvalitetna odijela, prozirna, možete ga nositi sa suknjom :) glavno je da vjerujem u ljekoviti učinak))

Što se tiče njemačke tvrtke Medi, mogu reći jedno, skoro sam bio u iskušenju da od svoje plaće kupim čarape za 4 tisuće. Imaju li tamo međunarodne certifikate ili ne, ali recenzije čitam na internetu u raznim izvorima, a uglavnom su to 80% negativne recenzije. I sve recenzije kao jedna kažu da je kvaliteta loša i proteže se nakon 2 tjedna nakon nošenja, a ne nakon pola godine, a slijedeći sve upute za rad i pereći ih šamponom, jako blijede, što također govori o lošoj kvaliteti pletenine... I SVE kupili ili naručili u posebnoj robnoj kući ove tvrtke, a ne od starice na tržištu, odnosno nisu stekli lažni.

Kad sam došao u trgovinu robnih marki ove tvrtke, odmah su položili 3 uzorka tkanina:
- za 2,5 tisuće rekli su da kvaliteta nije jako dobra, ne dišu, što je štetno i bolje je ne uzimati takve.
- za 3900 i oko 4500 rekli su da je razlika samo u gustoći, tako da je kvaliteta dobra za oboje.

Općenito želim reći da neću sada sigurno kupiti ovu tvrtku! Ne želim reći da je tvrtka loša, možda se u Rusiju ne izvozi najbolja kvaliteta. I kupite za 4 tisuće g... ali ne želite se osjećati naivcima.


Svekrva ima dobrog prijatelja koji pola života pati od teških bolesti vena, isprobao je različite tvrtke, skrasio se sa švicarskom tvrtkom Sigvaris, trenutno koristi samo nju, tvrtka je jedna od najskupljih.

Vjerujem da sam, ako su bilo koje kompresijske čarape prikladne kao preventivna mjera tijekom trudnoće, osobno kupila RelaXsan generičke čarape za 600 rubalja, dok sam zadovoljna. Odlučio sam kupiti jeftine kako bih razumio mogu li uopće nositi kompresijske čarape, ako im se nešto dogodi (rastezanje, pucanje itd.), Tada mi neće biti žao. I dalje ga nosim, ako je dobar, kupit ću skupe, najvjerojatnije od Sigvarisa (recenzije su također dobre).
Ali ako postoje bilo kakvi problemi s venama, onda je bolje konzultirati se s liječnikom i kupiti već dobre tvrtke.

Odabir najboljih kompresijskih čarapa: TOP 7 ocjena, indikacije za upotrebu, recenzije, cijena

Prevencija i liječenje proširenih vena temelji se na uporabi kompresijskih odjevnih predmeta. Liječnici ga također preporučuju nositi trudnicama i osobama koje su operirale nogu. Čak i prije pojave ovih čarapa, stručnjaci su savjetovali upotrebu elastičnih zavoja, ali nakon puštanja, liječnici su potpuno prešli na njihovu stranu. Ne klize, brzo se oblače, stvaraju potrebnu razinu stezanja i pomažu u izlječenju određene bolesti.

U posljednje vrijeme stručnjaci stvaraju ogroman broj takvih proizvoda, ali gotovo mnogi ljudi znaju koji je najučinkovitiji. Danas u našem članku biramo najbolje kompresijske čarape: TOP 7 ocjena, indikacije za upotrebu, recenzije, cijena, kao i opis cjelokupnog predstavljenog asortimana.

Sadržaj:

  1. Omjer kompresije
  2. Indikacije i kontraindikacije
  3. Princip rada
  4. Ocjena TOP 7 najboljih kompresijskih čarapa
    1. Medi bayreuth
    2. Sigvaris
    3. Bauerfeind
    4. Ofa Bamberg
    5. Intex
    6. Ergoforma 221
    7. MEDI THROMBEXIN 18
  5. Usporedna tablica predstavljenih modela
  6. Kako se pravilno nositi
  7. Pravila njege čarapa
  8. Na što paziti pri odabiru

Omjer kompresije

Kada kupujete ovaj proizvod, morate uzeti u obzir stadij proširenih vena. Razmotrimo detaljnije stupanj kompresije.

  • Klasa 1. Pogodno tijekom trudnoće, s oticanjem nogu i kao prevencija proširenih vena.
  • Klasa 2. Eliminira stvaranje čvorova u posudama, preporučeno za tromboflebitis.
  • Ocjene 3 i 4. Izvodi se s ciljem zaustavljanja progresivne bolesti, koristi se isključivo po preporuci liječnika.

Indikacije i kontraindikacije

Prirodno, kompresijski proizvodi, kao i bilo koji drugi sličan proizvod, imaju svoje kontraindikacije i indikacije. Razmotrimo detaljnije tko ih može koristiti, a koga je bolje posjetiti liječnika.

Indikacije uključuju sljedeće bolesti:

  • Kronična limfna i venska insuficijencija.
  • Oticanje, bol i umor u nogama.
  • Grčevi u potkoljeničnim mišićima.
  • Znakovi proširenih vena različitog stupnja manifestacije (paukove vene, istegnuta područja).
  • Tromboza.
  • Pretežak.
  • Uganuća mišića i zglobova, ozljede i operacije.
  • Genetska predispozicija venskim poremećajima.
  • Povećano zgrušavanje krvi.
  • Pletene tkanine često uzrokuju alergijske reakcije.
  • Kronični poremećaji arterija nogu.
  • Ateroskleroza.
  • Obliterans tromboangiitisa.
  • Nekroza tkiva.
  • Upala vena.
  • Kongestivni dermatitis.
  • Akutni tromboflebitis.
  • Otvorene površine rane.
  • Infektivne i upalne patologije.
  • Preosjetljivost kože.
  • Septički procesi u području nogu.
  • Dijabetes melitus s vaskularnim komplikacijama na donjim ekstremitetima.
  • Kardiopulmonalno zatajenje u mirovanju.

Princip rada

U osnovi je princip rada kompresijskog donjeg rublja izrada od inovativnih materijala koji stvaraju određeni pritisak na kožu nogu..

Pritisak koji proizvode ti proizvodi značajno varira u različitim dijelovima donjih ekstremiteta. Najviša je na listovima, prosječna na koljenima, a minimalna na bedrima. Ovaj faktor leži u protoku krvi koji ide od vrha do dna, stoga podizanje krvi do srca zahtijeva visok porast tlaka upravo u području tele i koljena. Zahvaljujući ovom kontrastu, opterećenje malih žila i vena naglo se smanjuje, poboljšava se funkcioniranje cirkulacije krvi, a zidovi žila ne postaju tanji..

Stvoreni pritisak pomaže smanjiti promjer vena, a krv se počinje aktivno kretati od vrha do dna, izravno u srce. Vrijedno je odati priznanje proizvođačima, jer kompresijski proizvodi u potpunosti odgovaraju anatomiji ženskog tijela. Ogroman broj profesionalaca dugo je i mukotrpno radio na njihovom stvaranju..

Ocjena TOP 7 najboljih kompresijskih čarapa

Naša ocjena sadrži najbolje proizvode iz cijelog ponuđenog asortimana. Oslanili smo se na korisničke recenzije, karakteristike značajki svakog od uređaja. Ovaj popis uključuje;

  • Medi Bayreuth;
  • Sigvaris;
  • Bauerfeind;
  • Ofa Bamberg;
  • Intex;
  • Ergoforma 221;
  • MEDI THROMBEXIN 18.

Pogledajmo bliže predstavljeni asortiman.

Medi bayreuth

Njemačka marka razlikuje se kvalitetom od ostalih, zbog čega je na vrhu naše liste ocjena. Oznaka kvalitete RAL prisutna je na apsolutno svim anti-varikoznim lanenim proizvodima. Svi su modeli izrađeni bez šavova pomoću posebne tehnologije i provjeravaju se ručno.

Druga je značajka da su modeli 1, 2 i 3 klase bezuvjetno prikladni za sve kupce. Izbor je predstavljen između 7 veličina, s izborom čarapa: otvorene ili zatvorene.

Zemlja podrijetlaNjemačka
Razred1, 2, 3
Hipoalergena tkaninaDa

Cjenik: od 4000 do 6000 rubalja.

profesionalci

  • izvrsna opcija za trudnoću, proširene vene i nakon operacije;
  • nema iritacije na tkanini;
  • postoje muški i ženski modeli.

Minuse

Dobra opcija, puno mi je pomoglo tijekom trudnoće. Noge su počele užasno oticati i boljeti, a ovaj kompresijski proizvod ispravio je situaciju i normalizirao oblik donjih udova. U samo par dana riješila sam se bolova i oteklina. Hvala!

Sigvaris

Kvaliteta nije jedina jaka strana ovog proizvođača. Zanimljiv i neobičan dizajn nadopunjuje glavne prednosti predstavljenih kompresijskih čarapa. Svi proizvodi imaju GOST certifikat. Asortiman uključuje modele s kopčom za pojas u struku. Preporučljivo je nositi model s gumenim rukavicama kako ne bi prekinuli nit. Pogodno tijekom trudnoće, kod razvoja proširenih vena i nakon operacija na donjim ekstremitetima. U prodaji su i muška i ženska verzija.

HipoalergenaNe
Zemlja podrijetlaŠvicarska
Razred1, 2, 3

Kategorija cijena: od 3890 do 5500 rubalja.

profesionalci

  • izrađena u muškoj i ženskoj verziji;
  • prikladno tijekom trudnoće, u bilo kojoj fazi varikoznih vena i nakon operacije;
  • neobičan dizajn s kopčom remena u struku.

Minuse

Izvrstan proizvod s karakteristikama kvalitete. Nakon operacije bilo je teško ustati na noge zbog edema. Počeo sam oblačiti kompresijske čarape, isprva nisam imao baš ugodne senzacije, ali onda sam se navikao. Nakon par dana oteklina je nestala poput ruke, zahvaljujući proizvođaču, kvaliteta je super!

Bauerfeind

Ova tvrtka koja prodaje kompresijske modele jedna je od najboljih u proizvodnji zdravstvenih proizvoda. Iskustvo i posebne tehnologije omogućuju stručnjacima stvaranje anti-varikoznog donjeg rublja bez nanošenja štete koži. Izvrsni ljekoviti učinak stvoren je zahvaljujući dostupnoj različitoj klasi kompresijskih modela. U prodaji su muške i ženske kolekcije, modeli s kopčama u struku i donje rublje s vitaminom E protiv suhe kože.

ProizvođačNjemačka
Razred1, 2, 3
HipoalergenaNe

Cijena: od 6925 do 8000 r.

profesionalci

  • muške i ženske kolekcije;
  • pomaže u svim fazama proširenih vena;
  • vraća se u život nakon operacije donjih udova.

Minuse

Nisam očekivao takav učinak, čini se, od običnih čarapa. Za nekoliko dana pomaže ponovno stati na noge, ublažiti otekline i bol. Izvana se ne razlikuje od uobičajenog, ali ljekovita svojstva su najbolja. Savjetovati.

Ofa Bamberg

Ovaj proizvođač jamči očuvanje kompresije od šest mjeseci do godine dana. Proizvodi predstavljene proizvodnje stavljaju se vrlo jednostavno, bez ikakve pomoći. Odabir čarapa nije težak, jer je svaki model obdaren funkcijom prikladnom za određenu tjelesnu strukturu korisnika. Temperatura i vlaga ispod pletiva su optimalne, pa je ugodno za osobu koja je u ovom proizvodu.

Razred12
HipoalergenaNe
ProizvodnjaNjemačka

Cjenik: od 5000 do 7000 rubalja.

profesionalci

  • dobro se držite na nogama;
  • izgled se ne razlikuje od konvencionalnih ukrasnih modela;
  • ugodna temperatura unutar tkanine.

Minuse

  • nema 3. razreda.

Kvalitetan proizvod. Nema problema s raspodjelom tlaka, ovo je najvažnije. Čvrsto se prianjaju uz nogu, ali ne uzrokuju nelagodu. Puno su pomogli tijekom trudnoće, sada savjetujem sve svoje prijateljice. Hvala.

Intex

Ruski proizvođač kompresijskog donjeg rublja razlikuje se od ostatka nižom cijenom. Međutim, u pogledu kvalitete i dostupnosti, ni na koji način nije inferiorna od stranih tvrtki. Intex proizvodi izrađeni su od visokokvalitetnog elastana. Prosječno razdoblje korištenja je 6 mjeseci. Anti-varikozni proizvod ruskog proizvođača usklađen je s međunarodnim standardom RAL-GZ 387. Postoje opcije za prodaju u bijeloj, tjelesnoj, crnoj i smeđoj boji. Izvana se ne razlikuje od običnih modela.

Razred1, 2, 3
ProizvodnjaRusija
HipoalergenaNe

Kategorija cijena: od 1500 do 6000 rubalja.

profesionalci

  • visokokvalitetni elastan;
  • muški i ženski modeli;
  • idealno za bilo koji problem donjih udova.

Minuse

  • nije pronađeno.

Opcija se isplati. Za potpuno pristupačne troškove, model samo čini čuda! 6 mjeseci akcije je dobar rezultat, moji su prijatelji koristili druge skupe tvrtke, ali učinak je bio slab, 3-4 mjeseca. Savjetujem, proizvod je prelijep.

Ergoforma 221

Kompresijska pletenina 2. klase kompresije propisana je za proširene vene donjih ekstremiteta, dilatacije malih žila, kako bi se spriječila flebotromboza dubokih vena, akutni tromboflebitis. Također, pletivo ove klase koristi se tijekom trudnoće s konstantnim edemima, nakon kirurškog i flebo-skleroziranog liječenja vena na nogama, kod kronične venske insuficijencije. Postoje u isključivo ženskim varijacijama.

Razred2
ProizvodnjaRusija
HipoalergenaNe

Trošak: od 1600 do 4500 r.

profesionalci

  • zatvoreni nožni prst;
  • izrađena od visokokvalitetnog elastana;
  • model je opremljen potpornom elastičnom trakom na vrhu čarape.

Minuse

Uglavnom radim na nogama, pa se s vremenom, naravno, njihovo zdravlje osjeti. Kupio sam ovaj kompresijski proizvod za 1500 i prilično sam zadovoljan rezultatom. Prvo sam pročitao kritike, bilo je i pozitivnih i negativnih. Ali iz vlastitog iskustva reći ću da su proizvodi jednostavno nevjerojatne kvalitete i učinkovitosti. Hvala!

MEDI THROMBEXIN 18

Ovaj model moderan je i učinkovit alat za prevenciju venske tromboze i tromboembolije arterijskih žila i žila unutarnjih organa. Savršeno za upotrebu prije i nakon operacije, kao i prije i nakon porođaja. U dio čarapa na prstima, niti s antimikrobnim svojstvima utkane su u strukturu tkanine kako bi se osigurao bakteriostatski i hidrostatski učinak. Ovaj se učinak zadržava nakon brojnih pranja, jer se osigurava uključivanjem soli srebra u niti..

ProizvodnjaNjemačka
HipoalergenaDa
Razred1

Kategorija cijena: od 1600 do 3000 r.

profesionalci

  • su prevencija manjih problema donjih ekstremiteta;
  • liječiti venske trombe;
  • pogodno za trudnice i dojilje;
  • antimikrobne niti unutar proizvoda.

Minuse

  • nijedna muška kolekcija.

Učinak kompresije traje oko 5 mjeseci i ovaj rezultat mi sasvim odgovara. Koristila sam čarape u posljednjem tromjesečju trudnoće i koristim ih do danas, korisna će biti prevencija proširenih vena. Preporučujem za upotrebu, hvala!

Usporedna tablica predstavljenih modela

Kako bismo usporedili predstavljene proizvode, predlažemo da pogledate tablicu s njihovim karakteristikama.

Model

Zemlja proizvođačaNastavaHipoalergena

Cijena, rub)

Medi bayreuthNjemačka1, 2, 3Daod 4000 do 6000SigvarisŠvicarska1, 2, 3Neod 3890 do 5500BauerfeindNjemačka1, 2, 3Neod 6925 do 8000Ofa BambergNjemačka12Neod 5000 do 7000IntexRusija1, 2, 3Neod 1500 do 6000Ergoforma 221Rusija2Neod 1600 do 4500MEDI THROMBEXIN 18Njemačka1Daod 1600 do 3000

Kako se pravilno nositi

Učinak kompresijskih modela također ovisi o pravilnom nošenju. Pogledajmo ispravne načine zajedničkog rada s tim proizvodima..

  • Prije upotrebe obavezno pratite stanje noktiju (trebaju biti kratko podšišani i podloženi).
  • Ako nemate prethodnog iskustva u korištenju kompresijskih proizvoda, preporučujemo da prilikom navlačenja nosite rukavice kako biste spriječili pucanje proizvoda ili manju štetu..
  • Uklonite nakit s prstiju, jer će inače oštetiti dres.
  • Preporučuje se izravnavanje prisutnosti žuljeva na nogama, inače postoji velika opasnost od oštećenja čarapa.
  • Koža donjih udova i ruku mora biti suha kada se oblači dres.
  • Prije nošenja, noge bi trebale neko vrijeme biti u povišenom položaju.

Pravila njege čarapa

Da biste produžili vijek trajanja kompresijskog donjeg rublja, morate znati kako i kako pravilno prati osjetljivu odjeću, sušiti je i čuvati, kao i slijediti opće preporuke za njegu.

  • Potrebno je prati odjeću najviše 2 puta tjedno. Prikladni proizvodi uključuju: tekući sapun, šampon, dječji gel ili puder, obični prah bez klora.
  • Ručno pranje podrazumijeva pranje kompresijskih modela na temperaturi od 30-40 stupnjeva.
  • U perilici rublja preporučuje se pranje odjeće na temperaturi od 40 stupnjeva, isključivanje centrifuge. Čak i mala brzina doprinosi gubitku terapijskih svojstava.
  • Dresove se preporuča sušiti u vodoravnom položaju. Stavite ga na ručnik i ostavite da se potpuno osuši.

Na što paziti pri odabiru

Pri odabiru pletenine važno je obratiti pažnju na sljedeće čimbenike:

  • Individualna preferencija. Budući da se ti proizvodi kombiniraju s običnom odjećom, oni moraju biti odabrani prema vašem stilu i ukusu..
  • Materijal. Kupite hipoalergenski proizvod koji udovoljava sigurnosnim standardima.
  • Gustoća tkanine. Sve kvalitetne čarape moraju imati navedenu klasu. Ako, osim o gustoći, nema podataka - proizvod je lažan.
  • Mjesto nabavke. Kompresijske čarape preporučuje se kupiti isključivo u specijaliziranim trgovinama..

Pročitajte Više O Duboke Venske Tromboze

Zašto sportaši trebaju kompresijsko donje rublje

Klinike Kompresijsko donje rublje za većinu je povezano s liječenjem ili prevencijom bilo koje bolesti. Međutim, to se često može vidjeti kod ljudi koji se bave sportom.

INDOVAZIN

Klinike Indikacije za uporabu Način primjene Nuspojave Kontraindikacije Trudnoća Interakcija s drugim lijekovima Predozirati Uvjeti skladištenja Obrazac za puštanje Sastav Dodatno
Indovazin gel je kombinirani lijek, koji uključuje indometacin i troxerutin.

Što je Valsalvin efekt?

Klinike "Učinak Valsalve" je povišenje krvnog tlaka, maksimalno, kao rezultat zadržavanja daha, može biti popraćeno jakom glavoboljom, mučninom i povraćanjem.Kao rezultat zadržavanja daha javlja se Valsalvin efekt.