logo

Metiluracil tablete: upute za uporabu i za što služi, cijena, recenzije, analozi

Lijek Metiluracil proizvodi se u obliku tableta namijenjenih oralnoj primjeni. Prema kliničkoj i farmakološkoj skupini, lijek spada u stimulanse leukopoeze. Lijek aktivira metabolizam i osigurava prehranu za pamćenje, stimulirajući time procese njihove regeneracije. Često se koristi za leukopeniju, kao i za različita patološka stanja popraćena oštećenjem stanica i tkiva.

Oblik doziranja

Lijek Metiluracil proizvodi se u obliku tableta namijenjenih oralnoj primjeni.

Opis i sastav

Lijek Metiluracil u obliku tableta proizvodi se u obliku bijelih elemenata i okruglog ravno-cilindričnog oblika. U središtu elementa nalazi se odvajajuća fasada. Glavni aktivni sastojak sastava lijeka je metiluracil. Koncentracija aktivnog sastojka u tableti je 500 mg. Sastav proizvoda također sadrži pomoćne tvari, naime kalcijev stearat, povidon, krumpirov škrob. Lijek je pakiran u konturne stanice od 10 komada.

Farmakološka skupina

Aktivni sastojak lijeka ima izražen analitički biološki učinak i potiče proizvodnju organskih spojeva u stanicama, zbog čega ima terapeutski učinak. Lijek osigurava stimulaciju hematopoeze i leukopoeze, koja se sastoji u povećanju veličine formiranih elemenata i jedinice volumena krvi. Imunostimulirajuće djelovanje osigurava aktiviranje funkcionalne aktivnosti svih karika imunosti.

Sredstva ubrzavaju proces regeneracije tkiva u slučaju oštećenja stimulacije procesa granulacije i epitelizacije. Trenutno nema preciznih podataka o apsorpciji, raspodjeli i eliminaciji djelatne tvari iz ljudskog tijela. Lijek se smatra imunostimulirajućim sredstvom koje pomaže u normalizaciji metabolizma nukleinskih kiselina. Lijek ima anaboličku aktivnost i izražen protuupalni učinak. Kada se koristi izvana, ima fotozaštitni učinak.

Indikacije za uporabu

Popis indikacija za uporabu sastava prilično je opsežan. Metiluracil u obliku tableta namijenjenih oralnoj primjeni koristi se za leukopeniju, agranulocitnu upalu grla, alimentarnu toksičnu aleukiju, anemiju, intoksikaciju benzenom, zračenjem, čir na želucu, tromom zarastanju lezija rana, lezijama opekotina, prijelomima kostiju, hepatitisu i pankreatitisu.

za odrasle

Pacijenti ove dobne kategorije mogu koristiti sastav lijeka prilikom utvrđivanja indikacija za uporabu. Trajanje tijeka primjene, kao i volumen korištenih doza, određuje se jasno na pojedinačnoj osnovi i ovisi o indikacijama za uporabu. Sastav lijeka dobro se podnosi, a nuspojave su najčešće uzrokovane bolesnikovim nepridržavanjem standarda unosa..

za djecu

Ne postoje točni podaci koji potvrđuju sigurnost korištenja pripravka u pedijatrijskoj praksi. Prije upotrebe lijeka u pedijatriji, trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom. Djeca mlađa od 3 godine kontraindikacija su za uporabu.

za trudnice i tijekom dojenja

Tijekom trudnoće i dojenja, oralni oblik metiluracila može se propisati pacijentima kada se utvrde akutne vitalne indikacije za upotrebu. Prije propisivanja lijeka, liječnik bi trebao odvagnuti očekivanu korist i moguću štetu. Doza se određuje na individualnoj osnovi.

Kontraindikacije

Popis kontraindikacija za uporabu sastava može se predstaviti na sljedeći način: leukemija, limfogranulomatoza, hemoblastoza, maligna bolest koštane srži. Lijek ne smiju koristiti pacijenti koji pate od preosjetljivosti na djelatnu tvar..

Primjene i doze

Režim doziranja za oralne oblike lijeka određuje se privatno i ovisi o dobi i težini pacijenta. Lijek Metiluracil preporuča se uzimati oralno tijekom obroka ili nakon jela. Elemente ne treba žvakati. Da bi se osigurao maksimalan terapijski učinak, tabletu treba uzimati s dovoljnom količinom vode. Preporučena terapijska doza ne smije prelaziti 3000 mg dnevno.

za odrasle

Adolescenti stariji od 14 godina i odrasli pacijenti uzimaju 500 mg 4 puta dnevno. Maksimalna učestalost prijema je 6 puta dnevno. Dnevna doza ne smije prelaziti 3000 ml / mg. Za liječenje gastrointestinalnih patologija, trajanje liječenja je najmanje 40 dana. U drugim slučajevima trajanje tečaja prijema određuje ljekar koji dolazi.

za djecu

Djeca u dobi od 3 do 8 godina koriste se u dozi od 250 mg 3 puta dnevno. Maksimalna dnevna doza je 750 mg. Djeca u dobi od 8 do 14 godina koriste 500 mg 3 puta dnevno. Dnevna doza nije veća od 1500 mg.

za trudnice i tijekom dojenja

Doze za trudnice i dojilje određuje liječnik pojedinačno. Prije propisivanja lijeka, liječnik mora jasno izmjeriti očekivane rizike sa svim mogućim dobrobitima za ženu. Lijek se preporučuje uzimati u ograničenom trajanju.

Nuspojave

U pozadini primjene lijeka mogu se pratiti nuspojave. U većini slučajeva tablete se dobro podnose. U rijetkim slučajevima mogu postojati alergijske reakcije, vrtoglavica, žgaravica.

Interakcija s drugim lijekovima

Ne postoje točni podaci o interakciji lijeka s drugim formulacijama lijekova. Za detaljne informacije preporuča se da se obratite svom liječniku..

posebne upute

Prije nego počnete uzimati lijek, morate pročitati upute za uporabu. Lijek možete koristiti u odnosu na trudnice i dojilje nakon savjetovanja s liječnikom. Lijek nije propisan za djecu mlađu od tri godine. Lijek nema izravan utjecaj na brzinu psihomotornih reakcija. Iz mreže ljekarni lijek se izdaje na recept. Ne preporučuje se sami odabrati dozu.

Predozirati

Podaci o predoziranju nisu dostupni.

Uvjeti skladištenja

Lijek Metiluracil preporučuje se čuvati na temperaturi ne većoj od 25 stupnjeva, zaštićen od pristupa djece. Maksimalni vijek trajanja je 5 godina od datuma proizvodnje.

Analozi

Kao analozi sastava Metiluracila, mogu se uzeti u obzir i drugi lijekovi sa sličnim mehanizmom djelovanja.

Lijek Furamag koristi se za razne bolesti zarazne prirode. Aktivna komponenta lijeka pokazuje antibakterijsko djelovanje protiv širokog spektra patogena.

Furadonin se smatra antimikrobnim sredstvom za liječenje različitih patologija. Lijek se proizvodi u obliku tableta za oralnu primjenu. Djeca mlađa od 12 godina kontraindikacija su za uporabu sastava. Izuzetno oprezno, lijek se koristi tijekom trudnoće i dojenja. Lijek se ne smatra punopravnim analogom lijeka Metiluracil.

Trošak tableta Metiluracil u prosjeku iznosi 284 rubalja. Cijene se kreću od 30 do 6950 rubalja.

Metiluracil

Sastav

Mast sadrži 10 g djelatne tvari metiluracila (dioksometiltetrahidropirimidin), kao i dodatne tvari: vazelin i lanolin.

1 svijeća sadrži 0,5 g aktivnog sastojka, kao i posebnu bazu za čepiće.

1 tableta sadrži 0,5 g aktivnog sastojka.

Također, ova je aktivna tvar sastojak mnogih drugih lijekova. Na primjer, levomicetin + metiluracil nalaze se u popularnoj Levomekol masti..

Obrazac za puštanje

Lijek je dostupan u obliku masti, čepića i u obliku doziranja tableta. Također, aktivna tvar sadržana je u mnogim lijekovima, na primjer, u lijeku Hyposol, koji se proizvodi u obliku aerosola ili agensu Meturakol u obliku posebne spužve..

farmakološki učinak

Stimulator regeneracije.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Aktivna komponenta je dioksometiltetrahidropirimidin. Lijek ima anaboličko djelovanje, protuupalno, imunostimulirajuće, leukopoetsko, hematopoetsko djelovanje. Metiluracil ubrzava proces epitelizacije i dozrijevanja granulacije te rast tkiva. Lijek potiče leukopoezu, eritropoezu, humoralne i stanične imunološke čimbenike. Lijek ima pozitivan učinak na brzo proliferirajuće stanice smještene u sluznici probavnog sustava. Metiluracilova mast ima fotoprotektivni učinak. Spužva impregnirana lijekom, kada se nanese na površinu rane, upija iscjedak iz rane, postupno bubri i lizira, oslobađajući djelatnu tvar.

Indikacije za uporabu

Razmotrite lijek za ono što se koristi.

Tablete metiluracil propisane su za blage oblike leukopenije koji se javljaju u pozadini terapije zračenjem, rentgenske terapije, kemoterapije i malignih novotvorina. Lijek se koristi za trombocitopeniju, anemiju, alimentarno-toksičnu aleukiju, agranulocitnu anginu, bolesti zračenja, intoksikaciju benzolom. Lijek se propisuje tijekom razdoblja oporavka nakon teških zaraznih bolesti.

Supozitoriji metiluracila koriste se za ulcerozni kolitis, sigmoiditis, proktitis.

Lijek je učinkovit za hepatitis, opekline, trome rane, pankreatitis, prijelome kostiju, peptični čir probavnog sustava.

U ginekologiji je metiluracil propisan za eroziju vrata maternice, kolpitis, nespecifični vulvitis, nakon dijatermokoagulacije vrata maternice, nakon ekstirpacije maternice.

Za što se koristi metiluracilova mast? Za zacjeljivanje raznih vrsta pukotina, rana, ožiljaka.

Kontraindikacije

Postoje sljedeće kontraindikacije: leukemija (mijeloični, leukemijski oblici), netolerancija na djelatnu tvar, maligne novotvorine koštane srži, hemoblastoza, limfogranulomatoza. Lokalna primjena je neprihvatljiva kod suvišnosti granulacija.

Nuspojave

Tablete metiluracila mogu uzrokovati žgaravicu, vrtoglavicu, glavobolju i alergijske reakcije. Kada se lokalno primjenjuje, postoji lagano peckanje, moguć je alergijski odgovor. Prilikom stezanja i sušenja spužve metiluracilom, preporuča se navlažiti otopinom prokaina (0,25%) ili furacilina.

Upute za uporabu metiluracila (način i doziranje)

Metiluracil tablete, upute za uporabu

Nakon jela, 4 puta dnevno, 500 mg. Učestalost uzimanja lijeka Metiluracil može se povećati do 6 puta ako je potrebno. Trajanje terapije patologije probavnog sustava je 30-40 dana.

Čepići Metiluracil, upute za uporabu

Supozitoriji se također uspješno koriste u ginekologiji, iako je u početku uvod trebao biti samo rektalni. Lijek se ubrizgava u rodnicu i rektum u sljedećim dozama.

3-4 puta dnevno, 0,5-1 grama. Djeca od 3-8 godina propisana su ½ čepići s metiluracilom. Trajanje terapije - do 4 mjeseca.

Mast Metiluracil, upute za uporabu

Prije nanošenja masti, oštećenu površinu treba obraditi antiseptikom, ukloniti nekrotične mase i gnoj.

Sredstvo se mora svakodnevno nanositi na površinu rane u količini do 10 grama, obično dva puta dnevno.

Spužva s metiluracilom (Meturakol), upute za uporabu

Prije uporabe spužve, ona se izvadi iz posebnog pakiranja i nanese na ranu na način da se što bolje prileže zidovima i dnu površine rane, a rubovi se protežu 1,5 cm izvan rane. Zavoj za fiksiranje nanosi se na vrh spužve metiluracila. Preporuča se prethodno očistiti površinu rane, ukloniti nekrotične mase i tretirati antiseptičkom otopinom. Ako na površini rane postoji gnojni iscjedak, spužva se dodatno navlaži u antiseptičkoj otopini (na primjer, dioksidin, furacilin). Oblozi se mijenjaju ovisno o površini i dubini lezije, prisutnosti i količini nekrotičnih masa, intenzitetu oslobađanja eksudata. Spužva se potpuno lizira za 2-3 dana. Ako nema indikacija za previjanje (nema sindroma boli, alergijskog odgovora, gnojnog eksudata, osjećaja pečenja), a spužva se nije riješila, tada se ostavlja dok rana potpuno ne zacijeli.

Metiluracil u obliku aerosola (Hyposol), upute za uporabu

Aerosol se nanosi na zahvaćeno područje. Protresite balon 10-15 puta prije prskanja, zatim uklonite sigurnosnu kapicu, stavite posebnu mlaznicu na stablo ventila i lagano prskajte na površinu rane. U jednoj sekundi iz balona se u obliku pjene otpusti približno 7 ml metiluracila. U ginekološkoj praksi aerosol se nanosi u roku od 1-2 sekunde.

S erozijama cerviksa, lijek se koristi 2 puta dnevno, s kolpitisom i vulvitisom - 1-2 puta dnevno. Trajanje terapije je 8-30 dana. Da biste uklonili sluz prije unošenja u rodnicu, preporuča se tuširanje otopinama natrijevog bikarbonata, klorheksidin biglukonata, nitrofurala, kanapa i kamilice..

S proktosigmoiditisom i proktitisom, prije postupka, potrebno je napraviti klistir za čišćenje s odvarom nevena ili kamilice.

S parodontitisom i drugim bolestima usne šupljine, zahvaćeno područje prekriva se pjenom 3-5 puta tijekom 10-15 minuta. Trajanje liječenja je 1-2 tjedna..

Prilikom liječenja opeklina preporučuje se prethodno očistiti površinu rane od nekrotičnih masa, gnoja, eksudata. Trajanje liječenja ovisi o brzini zacjeljivanja i epitelizacije rana.

Male rane tretiraju se sterilnim maramicama tretiranim Metiluracilom.

Glava cilindra mijenja se nakon svake upotrebe. Obrada mlaznice provodi se kuhanjem 5 minuta ili temeljitim ispiranjem kipućom vodom.

Upute za metiluracil mast s miramistinom

Sadrži antiseptik. Mast Metiluracil s Miramistinom nanosi se na gazu, nježno nanosi na oštećeno područje i fiksira zavojem. Obično se radi jedan takav tretman dnevno..

Predozirati

Nije zabilježen nijedan slučaj. Pravilnom primjenom predoziranje je nemoguće.

Interakcija

Istodobnom terapijom sistemskim antibakterijskim lijekovima uočava se sinergijski učinak.

Tijekom trudnoće

Lijek možete koristiti ako je, prema liječniku, pozitivan učinak primjene veći od moguće štete za plod.

Upute za uporabu tableta Metiluracil - sastav, indikacije za prijem, nuspojave, analozi i cijena

Lijek, čiji je glavni aktivni sastojak metiluracil, široko se koristi za liječenje kritičnih stanja povezanih s nedostatkom granulocita. Ovaj lijek treba uzimati samo prema uputama liječnika, bez obzira na oblik oslobađanja lijeka - tablete, mast ili čepići Metiluracila.

Što su tablete metiluracila

Lijek kao što je metiluracil propisan je za liječenje različitih stanja, jer ima ključna svojstva za obnavljanje tijela nakon teških bolesti. Terapijski učinak lijeka povezan je sa stimulacijom leukopoeze i metaboličkih procesa u tkivima, što tijelu osigurava resurse za regeneraciju tkiva i borbu protiv upala. Metiluracil u tabletama, drugi oblici doziranja koristi se u ginekologiji, za liječenje rana, učinke zračenja.

Sastav

Lijek Metiluracil sadrži jedan aktivni sastojak - dioksometiltetrahidropirimidin. Ova tvar stimulator je proizvodnje leukocita, ali ima i druga svojstva koja pomažu u ublažavanju upale na zahvaćenom području. Tablete u standardnom pakiranju prodaju se u dozi od 500 mg. Sastav uključuje kao pomoćne tvari:

 • škrob;
 • talk;
 • kalcijev stearat;
 • povidon k30.

Mehanizam djelovanja

Glavna aktivna tvar tableta metiluracila klasificirana je kao stimulans leukopoeze i eritropoeze, ali uz to metiluracil može stimulirati metaboličke procese u tkivima i potiče njihovu regeneraciju. Kako djeluje metiluracil? Kao preteča purina, metiluracil pospješuje aktivaciju sinteze nukleinske kiseline. Rezultirajuća DNA i RNA rade na obnavljanju broja leukocita, aktiviraju procese regeneracije oštećenih tkiva. Pokretanjem procesa oporavka leukocita, lijek ubrzava:

 • regeneracija mišićnog tkiva;
 • rast i granulacijsko sazrijevanje tkiva;
 • obnavljanje humoralnih i staničnih čimbenika imuniteta.

Za što je Metiluracil

Učinak lijeka Metiluracil na tijelo teško je precijeniti. Ovaj lijek bodybuilderi ponekad uzimaju za izgradnju i popravak mišićnih stanica i tkiva. Glavna tvar tableta metiluracila pomaže u liječenju:

 • nezacjeljujuće ozljede, opsežne opekline kože, zacjeljivanje gnojnih rana,
 • leukopenija;
 • alimentarno-toksična aleukia;
 • čir na želucu i dvanaesniku;
 • agranulocitna angina;
 • hepatitis A.

Bolest leukopenije pojavljuje se zbog smanjenja broja leukocita u krvi. Sami leukociti proizvode stanice koštane srži, ali njihovu proizvodnju može se potaknuti uz pomoć tableta metiluracila. Lijek pomaže u obnavljanju broja leukocita u krvi za različite patologije, paralelno sudjeluje u procesu regeneracije.

 • Faze puberteta u adolescentnih dječaka, rani i kasni početak sazrijevanja
 • Spužvasti kolač s kiselim vrhnjem: recepti
 • Je li moguće zatrudnjeti prije menstruacije

Upute za uporabu tableta Metiluracil

Detaljne upute za metiluracil, koje se nalaze u svakom pakiranju lijeka, šire opisuju svojstva tableta. Dakle, metiluracil, osim što potiče regenerativne procese i leukopoezu, učinkovit je u liječenju gastrointestinalnih bolesti, jer je u stanju normalizirati metabolizam nukleinske kiseline u sluznici probavnih organa. Upute opisuju tijek liječenja, dopuštenu dob pacijenta, maksimalnu dnevnu dozu. Tablete se uzimaju prema sljedećoj shemi:

 • odrasli - 0,5 g najmanje 4 puta dnevno;
 • djeca od tri do osam godina - po 0,25 g prema sličnoj shemi;
 • od 8 godina - do 0,5 g najmanje 4 puta dnevno.

Unatoč dostupnosti detaljnih informacija, opasno je sami propisati lijek, posebno piti Metiluracil za djecu bez medicinskog nadzora. Minimalni tijek uzimanja tableta je 10 dana. Ovisno o bolesti, trajanje tečaja varira. Na primjer, kod liječenja patologija probavnog sustava, tečaj može biti 30-40 dana. Trajanje liječenja za svaki pojedinačni slučaj određuje ljekar koji dolazi.

Nuspojave

Prije upotrebe tableta Metiluracil, morate se upoznati s mogućim nuspojavama. Pogotovo morate pažljivo pratiti dijete koje uzima ovaj lijek, jer je dječje tijelo osjetljivije na štetne reakcije. Tablete mogu izazvati iritaciju kože, gastrointestinalne poremećaje u obliku žgaravice. Primjena lijekova iz skupine stimulansa leukopoeze je rijetka, ali može izazvati vrtoglavicu, probavne smetnje, glavobolju.

Kontraindikacije

Prije uzimanja pacijenta potrebno je obratiti posebnu pozornost na postojeće kontraindikacije, čak i ako se ne očekuje dugi tijek liječenja, na primjer, za vrijeme zacjeljivanja rane. Loše posljedice mogu se pojaviti nakon upotrebe tableta od strane djece mlađe od tri godine. Lijek je također kontraindiciran kada se otkrije preosjetljivost na djelatnu tvar tableta. Tablete metiluracila nisu dopuštene ako imate sljedeće bolesti:

 • limfogranulomatoza;
 • maligne novotvorine koštane srži;
 • hemoblastoza
 • leukemija;
 • maligne tvorbe probavnog sustava.
 • Koje su pogodnosti za osobe s invaliditetom iz skupine 2
 • Kako se ne udebljati tijekom trudnoće - hrana i jelovnici. Debljanje tijekom trudnoće po mjesecima
 • Papiloma na genitalijama

Metiluracil tijekom trudnoće i dojenja

Upute za lijek ukazuju na to da prilikom liječenja bolesti kod žene tijekom trudnoće u bilo kojem trenutku liječnik mora usporediti moguću štetu od uzimanja lijeka za dijete i koristi od uzimanja lijeka za majku. Smatra se da metiluracil nije opasan tijekom trudnoće i može se propisati u bilo kojoj fazi za liječenje ginekoloških bolesti. Pristupniji oblik za ginekološke svrhe su čepići koji su propisani za erozije ili upalne procese.

Interakcija s drugim lijekovima

Interakcija s drugim lijekovima u metiluracilu je svedena na minimum. Najsigurnija i najučinkovitija opcija liječenja je uzimanje jednog lijeka, t.j. bez interakcije s lijekovima. Tako je lako minimizirati nuspojave koje se mogu pojaviti u interakciji s drugim aktivnim tvarima. Ako je liječnik propisao sveobuhvatan tijek liječenja, vrijedi prijaviti sve nuspojave koje se mogu pojaviti tijekom liječenja. Posebnu pozornost treba obratiti na stanje djeteta koje uzima metiluracil.

Analozi

Prema brojnim recenzijama, lijek Metiluracil ne samo da se nosi sa svojom terapijskom funkcijom, već je dostupan i pacijentima s različitim razinama dohotka. Međutim, na tržištu postoji mnogo analognih pripravaka koji sadrže tvar sličnu metiluracilu. Uzimajući analogne tablete treba postupati s oprezom: ne biste se trebali samoliječiti, jer učinak jeftinijih analoga ili tableta s drugačijom dozom aktivne tvari može biti nedovoljan. Postoje mnogi analozi metiluracila, među njima:

 • Vilozen;
 • Anaferon;
 • Immuneks;
 • Poludan;
 • Ribomunil;
 • Ruzam;
 • Zadaksin;
 • Neuroferon i drugi.

U ovom su slučaju analozi odabrani lijekovi koji imaju sličan učinak kao glavni lijek. Niz lijekova usmjeren je na jačanje imunološkog odgovora tijela, drugi imaju protuupalno i antibakterijsko djelovanje. Izbor analoga ovisit će o postavljenoj dijagnozi, jer je nemoguće izvršiti jednakovrijednu zamjenu u svim slučajevima. Neki od dobro poznatih analoga znatno su skuplji, što ih čini neisplativima za zamjenu..

Među glavnim prednostima lijeka Metiluracil može se razlikovati njegova cijena. Cijena jednog pakiranja tableta kreće se od 62 do 220 rubalja, ovisno o broju tableta, proizvođaču i ljekarni. Danas je lakše koristiti internetske izvore za kupnju bilo koje robe, uključujući lijekove. Jer da biste naručili proizvod putem Interneta, samo trebate proučiti katalog, usporediti cijene i naručiti proizvod. Lijek u internetskoj trgovini možete kupiti po cijeni nižoj od one najniže u ljekarnama ako kupujete u velikim količinama.

Metiluracil

Djelatna tvar:

Sadržaj

 • Sastav i oblik izdanja
 • farmakološki učinak
 • Način primjene i doziranje
 • Uvjeti skladištenja lijeka Metiluracil
 • Rok trajanja lijeka Metiluracil
 • Upute za medicinsku uporabu
 • Cijene u ljekarnama
 • Recenzije

Farmakološke skupine

 • Stimulant regeneracije tkiva [Stimulansi hematopoeze]
 • Stimulant za regeneraciju tkiva [Anabolics]
 • Stimulant regeneracije tkiva [Regeneranti i reparanti]

Sastav i oblik izdanja

Mast za lokalnu i vanjsku upotrebu 10%100 g
metiluracil10 g
pomoćne supstance: baza za mast (medicinski vazelin, vodeni lanolin) do 100 g

u epruvetama od 25 g; u paketu kartona 1 tuba.

Supozitoriji za rektalnu primjenu1 supp.
metiluracil0,5 g
pomoćne supstance: osnova za čepiće - dovoljna količina za dobivanje čepića težine od 2,19 do 2,41 g

u konturi acheikova pakiranje 5 kom; u paketu kartona 2 paketa.

farmakološki učinak

Način primjene i doziranje

Lokalno, izvana. Za liječenje akutnog buloznog zračenja dermatitisa, opeklina, rana i čira lokalno se primjenjuje 10% -tna mast koja je kompatibilna s vanjskom primjenom sulfonamida, antibiotika i antiseptika. Mast se nanosi na oštećena područja u tankom sloju u količini od 5-20 g dnevno tijekom 15-30 dana. Mast se koristi u labavim tamponima za liječenje radioepitelitisa i kasnih ozljeda rodnice zračenjem.

Rektalno. Odrasli - 1-2 supa. 1-4 puta dnevno, djeca u dobi od 3-8 godina - 1/2 supa. dnevno; 8-15 godina - 1 supp. dnevno. Tijek liječenja je od 7 dana do 4 mjeseca, ovisno o prirodi bolesti.

Uvjeti skladištenja lijeka Metiluracil

Čuvati izvan dohvata djece.

Rok trajanja lijeka Metiluracil

mast za lokalnu i vanjsku uporabu 10% - 3,5 godine.

rektalne čepiće 0,5 g - 2 godine.

Ne upotrebljavati nakon isteka roka valjanosti otisnutog na pakiranju.

Nesteroidni anabolički lijekovi. Biogeni stimulansi

Nesteroidna anabolička sredstva

Kazalo opisa lijekova

Mehanizam djelovanja i farmakološki učinci

Nesteroidni anabolički lijekovi - lijekovi koji su preteča nukleotida purina ili pirimidina ili produkti djelomične hidrolize nukleinskih kiselina, sudjeluju u procesima sinteze proteina, stimulirajući biosintezu nukleinskih kiselina (aktivacija supstrata). Poboljšavanjem metaboličkih procesa ubrzavaju reprodukciju i rast stanica, obnavljaju masu i funkciju oštećenih organa i tkiva, aktiviraju leukopoezu i povećavaju aktivnost leukocita.

Djelujući na B-limfocite, pirimidini povećavaju aktivnost enzima Krebsovog ciklusa, potiču njihovu transformaciju u plazma stanice koje proizvode imunoglobuline, potiču stvaranje antitijela, lizozima, komplementa, Properdina, interferona, povećavaju apsorpcijsku aktivnost neutrofila i makrofaga, utječu na imunološku aktivnost tijela, imaju protuupalno djelovanje djelovati. Nesteroidna anabolička sredstva potiču regeneraciju, potiču zacjeljivanje rana i ulcerativnih površina, čine ožiljak elastičnijim, obnavljaju funkciju tkiva.

Farmakokinetika

Kada se uzima oralno, oko 10% kalijeve soli orotske kiseline apsorbira se iz gastrointestinalnog trakta. U jetri se metabolizira da bi se stvorio orotidin-5-fosfat. Više od 30% izlučuje se urinom u obliku metabolita.

Pentoksil se u tijelu pretvara u dioksometiltetrahidropirimidin (metiluracil), oslobađajući formaldehid.

Mjesto u terapiji

Podnošljivost i nuspojave

Kontraindikacije

 • Preosjetljivost.
 • Akutni i kronični leukemijski oblici leukemije.
 • Limfogranulomatoza, zloćudne bolesti koštane srži.

Interakcija

Za prevenciju karijesa propisani su nesteroidni anabolički agensi s pripravcima kalcija i vitaminima.

Metiluracil i pentoksil pojačavaju učinke strofantina, antibiotika i sintetičkih kemoterapeutskih sredstava.

Terapeutski učinak metiluracila i pentoksila pojačava se kombiniranjem s natrijevim nukleinatom.

Metiluracil - upute za uporabu, pregledi, analozi i oblici oslobađanja tableta i čepića od 500 mg, mast 10 lijek za liječenje leukopenije, proktitisa i hemoroida kod odraslih, djece i trudnoće. Sastav

Indikacije za uporabu lijeka

Uz upotrebu lijeka u gastroenterologiji, na primjer, za čir na želucu i dvanaesniku, gastritis, kolitis, lijek se aktivno preporučuje i za druga patološka stanja. Pa, za što se koriste tablete metiluracila i drugi oblici njegovog oslobađanja:

 • dugotrajna ljekovita šteta;
 • ležaljke, trofični čirevi;
 • opsežna opeklina kože;
 • gnojne rane;
 • leukopenija;
 • anemija;
 • angina agranulocitni oblik;
 • hepatitis;
 • pankreatitis;
 • hemoroidi.

U slučaju lokalnog oštećenja kože, na primjer s opeklinom ili gnojnom ranom, poželjno je koristiti lijek u obliku masti. Hemoroide je potrebno liječiti uz pomoć istoimenih svijeća. Bolesti unutarnjih organa, poput gastritisa ili čira, uklanjaju se tabletama.

Kontraindikacije

Visoka učinkovitost lijeka ne negira činjenicu da može imati kontraindikacije za uporabu. Na primjer, tablete su zabranjene pod sljedećim uvjetima:

 • prisutnost zloćudne novotvorine u koštanoj srži;
 • razvoj leukemije (leukemični oblik, posebno - mijeloidni);
 • razvoj hemoblastoze;
 • razvoj limfogranulomatoze;
 • djeca mlađa od 3 godine;
 • preosjetljivost na komponente (glavne ili pomoćne);
 • razdoblje trudnoće i dojenja.

Potonja kontraindikacija smatra se relativnom. Tablete se mogu koristiti u liječenju bolesti tijekom trudnoće ako su koristi od njihovog uzimanja veće od moguće štete za plod ili majku.

Lijek u drugim oblicima oslobađanja također ima kontraindikacije:

 • za mast - preosjetljivost na komponente;
 • za čepiće - leukemični oblik leukemije, maligna novotvorina u gastrointestinalnom traktu, istodobni razvoj limfogranulomatoze, preosjetljivost na komponente.

Nuspojave i predoziranje

Prema ponovljenim studijama, metiluracil dobro podnose bolesnici bilo koje dobne skupine. U rijetkim slučajevima uzimanje tableta može dovesti do sljedećih negativnih rezultata:

Lijek u obliku masti ponekad doprinosi pojavi kožnih osipa, ljuštenja, oteklina, crvenila, sindroma svrbeža - onih simptoma koji djeluju kao alergijska reakcija tijela na određenu komponentu lijeka.

Podaci o predoziranju do danas nisu dostupni. Međutim, valja napomenuti da se značajnim povećanjem doze lijeka njegova učinkovitost ne povećava, ali povećava se rizik od nuspojava..

Nuspojave

U rijetkim slučajevima, u procesu uzimanja metiluracila, mogu se pojaviti reakcije poput vrtoglavice, glavobolje, osipa.

Ponekad, uvođenjem čepića, pacijent može kratkotrajno osjetiti lagano peckanje.

Sredstva koja potiču regeneraciju Nizpharm Metiluracil mast za lokalnu primjenu.

Predozirati

Epizode predoziranja metiluracilom nisu zabilježene u medicinskoj praksi. Rizik od nuspojava kada se prekorači propisana doza povećava se ako pacijent ima pretjeranu osjetljivost na elemente iz sastava lijeka. Posljedica predoziranja takvim čimbenikom bit će glavobolja, vrtoglavica, mučnina ili alergijska iritacija. Negativna reakcija tijela može se pojaviti kod djece mlađe od tri godine (za ovu dobnu kategoriju bolesnika lijek je zabranjen za uporabu).

Kontraindikacije

Pažnja! Ovaj lijek može utjecati na vozača tijekom vožnje

Zbog toga na cestama morate biti vrlo oprezni i također ne prekoračiti ograničenje brzine.

Lijek Metiluracil ne preporučuje se propisivati ​​ako pacijent ima takva stanja kao što su:

 • Limfogranulomatoza;
 • Akutni kao i kronični oblik leukemije;
 • Rak koštane srži;
 • Alergija na pojedine komponente.

Osim toga, ne preporučuje se uporaba lijeka za maligne novotvorine u gastrointestinalnom traktu..

Tijekom trudnoće

Tijekom trudnoće trebali biste se suzdržati od uzimanja bilo kakvih lijekova, uključujući metiluracil.

Ako postoji hitna potreba za uzimanjem lijeka, dopušteno je uzimanje lijeka, međutim, djevojčica treba redovito posjećivati ​​svog liječnika kako bi se nadzirao učinak na tijelo i plod. Samo u ovom slučaju možemo govoriti o učinkovitom liječenju koje ne šteti djetetu..

Kada dojite, uzimanje lijeka također treba odgoditi. Činjenica je da tijekom tog razdoblja lijek može negativno utjecati na dijete, ulazeći u njegovo tijelo majčinim mlijekom.

Analozi i cijena

Prema brojnim pregledima, lijek se dobro nosi s ogromnim brojem patoloških stanja i ima pristupačne troškove. Na apotekarskim šalterima možete pronaći mnogo analoga lijeka koji sadrže istu glavnu komponentu kao u Metiluracilu.

Međutim, ne biste trebali zanemariti odlazak liječniku. Samo stručnjak može odrediti koji će analog tableta (masti, čepići) Metiluracil biti najprikladniji za određenu osobu. Inače su moguće nepredvidive posljedice..

Analozi metiluracila uključuju lijekove sa sličnim terapeutskim učinkom:

 • Immunex je lijek koji djeluje imunostimulirajuće, među glavnim komponentama je ljubičasta ehinaceja (propisana za akutne respiratorne virusne infekcije u akutnom i kroničnom tijeku, s ponavljajućim herpesom, s produljenom terapijom antibakterijskim lijekovima, s učinkom ionizacije na tijelo);
 • Vilozen je lijek u obliku masti koja ima izražen imunostimulacijski učinak (koristi se za lokalne alergijske reakcije na koži);
 • Anaferon je homeopatski lijek koji djeluje protuupalno (propisuje se za liječenje akutnih respiratornih virusnih infekcija i akutnih respiratornih infekcija, herpesvirusne infekcije, stanja sekundarne imunodeficijencije).

Mnogi slični lijekovi imaju visoku cijenu, što je iznad mogućnosti prosječne osobe. Na temelju toga treba napomenuti da je glavna prednost Metiluracila njegova cijena. Prosječna cijena po pakiranju lijeka 60-250 rubalja.

Imunostimulacijsko sredstvo, dioksometiltetrahidropirimidin. Metiluracil je lijek koji ima anaboličke i antikataboličke učinke. Uz to, metiluracil djeluje protuupalno, što je posljedica sposobnosti lijeka da suzbija aktivnost enzima.

Lijek je učinkovit protiv gastrointestinalnih bolesti zbog metabolizma nukleinske kiseline. Kako uzimati metiluracil?

Analozi

Ovaj lijek ima nekoliko analoga. Uključuju lijekove kao što su:

Isofon, Wobenzym, Florexil, Estifan, Galavit, Erbisol, Actinolizat, Vitanam, Wobe-mugos, Arpetolid, Neuroferon, Imunorm, Engystol, Phlogenzym, Turbosan, Immuneks, Uro-Vaxom, Liniksin, Detoxime, Tsvetnoxime Zadaksin, Bioaron, Kolartek, Meturakol, Levometil, Dermidoc.

Samo specijalist ima pravo odabrati analoge, ali ne i sam pacijent.

Video na temu: Upute za uporabu svijeća s metiluracilom

Sastav metiluracila

Tablete s imenom Metiluracil sadrže sljedeće komponente:

 • glavna tvar je dioksometiltetrahidropirimidin;
 • dodatni - povidon, magnezijev stearat, škrob, talk.

Zahvaljujući ovoj formulaciji, stupanj učinkovitosti lijeka u liječenju bilo koje bolesti je maksimalan. Poboljšanje metaboličkih procesa, ubrzavanje zacjeljivanja oštećenog tkiva, rješavanje neugodnih simptoma, poput opće slabosti, nedostatka apetita, lošeg sna - sve ove prednosti lijeka čine ga jednim od najučinkovitijih u mnogim patologijama.

Mehanizam djelovanja

Zbog učinka na tijelo glavne aktivne tvari - metiluracila, proces proizvodnje leukocita i eritrocita normaliziran je. Osim toga, lijek sudjeluje u poticanju metaboličkih procesa u tkivima i njihovoj regeneraciji. Kao preteča purina, metiluracil pomaže pojačati sintezu nukleinskih kiselina.

Upute za prijem

Uputa za lijek sadrži podatke kao što su indikacije, oblik oslobađanja, način primjene, sastav, interakcija lijeka, uvjeti skladištenja / rok trajanja, kontraindikacije, uvjeti primjene tijekom trudnoće / dojenja, radnje u slučaju predoziranja, nuspojave. Osim toga, članak također sadrži informacije o cijeni, analozima, kao i preglede pacijenata koji su suočeni s uzimanjem ovog lijeka. Te podatke treba pažljivo proučiti kako ne bi imali negativnih posljedica..

farmakološki učinak

Glavno farmakološko svojstvo metiluracila je obnavljanje procesa regeneracije. Lijek aktivira metabolizam tkiva. Redovita primjena lijeka omogućuje vam uklanjanje simptoma upale i ubrzavanje epitelizacije oštećenih područja kože i sluznice.

Lijek se koristi u liječenju bolesti praćenih stvaranjem erozija i čira s leukopenijom, kao i za zacjeljivanje rana različite težine i etiologije.

 • Lijek ima anaboličko djelovanje, protuupalni učinak. normalizacija metabolizma prirodne nukleinske kiseline;
 • ubrzanje procesa epitelizacije i regeneracije tkiva;
 • jačanje lokalnog imuniteta na staničnoj razini;
 • stimulacija procesa sazrijevanja eritrocita i leukocita;
 • sinteza novih tkiva i mišićnih stanica;
 • ubrzanje procesa zacjeljivanja koštanog tkiva (s prijelomima kostiju);
 • protuupalno djelovanje;
 • efekt fotoprojektora na oštećena tkiva i sluznice.

Indikacije za uporabu

Lijek treba propisati ako pacijent ima stanja kao što su:

Uz to, ovaj se lijek može propisati za leukopeniju, trombocitopeniju, anemiju, zračenje, prijelome kostiju, opekline, rekonvalescenciju, rane, pelenski osip, dermatitis, kolpitis, cistitis, analne pukotine, apscese, fotodermatozu, vrenje.

Način prijema

Pažnja! Trajanje terapije, kao i dozu, može odabrati liječnik. Tablete

Metiluracil se mora uzimati oralno, po mogućnosti tijekom obroka, ali se može uzimati i nakon obroka.

Lijek se propisuje na temelju dobi pacijenta:

 • Odraslima se lijek propisuje u dozi od 500 mg. Broj prijema dnevno je četiri puta. Najveća dopuštena doza ne smije biti veća od 3000 mg dnevno;
 • Djeci od 8 do 14 godina lijek se propisuje u dozi od 250-500 mg 3 puta dnevno. Najveća dopuštena doza je 1500 mg dnevno;
 • Djeci u dobi od 3 do 8 godina propisuje se lijek u dozi od 250 mg. Broj prijema je 3 puta. Maksimalna doza koja se može uzimati dnevno je 750 mg dnevno.

Lijek u ovom obliku propisuje se na temelju dobi pacijenta:

 • Odraslima se dodjeljuju 1-2 svijeće. Broj prijema ne smije prelaziti 4 puta;
 • Djeca u dobi od 8-15 godina propisana su lijekom u dozi od 1 čepića dnevno;
 • Djeci u dobi od 3 do 8 godina dodjeljuju se 1/2 svijeće dnevno.

Ovisno o indikaciji, trajanje liječenja je od jednog tjedna do četiri mjeseca.

Obrazac za puštanje

Lijek koji poboljšava trofizam tkiva i potiče proces regeneracije. Metiluracil se može naći u nekoliko oblika:

 • Tablete. Imaju bijelu nijansu. Imaju ravno-cilindrični, okrugli oblik;
 • Masti za lokalnu primjenu. Lijek se proizvodi u aluminijskim cijevima;
 • Supozitoriji koji se koriste za rektalnu uporabu.
 • Tablete. Sastav proizvoda ovog oblika uključuje metiluracil, kao i krumpirov škrob, kalcijev stearat, povidon K30, talk;
 • Mast. Sastav ove masti uključuje metiluracil, kao i lanolin, medicinski vazelin;
 • Svijeće. Sastav ovih čepića uključuje metiluracil, kao i osnovu čepića.

Uvjeti skladištenja

Ovaj proizvod treba čuvati na temperaturama do 30 stupnjeva. Ovo bi mjesto trebalo biti mračno, a također i suho.

Ako se slijede sve potrebne preporuke, rok trajanja tableta je pet godina. Rok trajanja svijeće je dvije godine. Lijek kojem je istekao rok trajanja nije dopušten za daljnju upotrebu, jer takav lijek može značajno naštetiti već oštećenom tijelu.

Sve gastroenterološke klinike i medicinski centri u vašem gradu. Analize i ultrazvuk. Konzultacije gastroenterologa. Bolesti probavnog sustava. Saznajte više: - U Kijevu (Hertz, Ilaya, Euromed) - U Sankt Peterburgu (CM-klinika, dugovječnost, Allergomed, doktor +, BaltZdrav, profesor) - U Moskvi (CM-klinika, Medlux, Onmed) - U Harkovu ( CMEI, Olympic, Victoria, Fortis, Ecomed) - u Minsku (Belgirudo, Art-Med-Company, Sinlab, Mikosha, GrandMedica, MedKlinik) - u Odesi (Medeja, o klinikama, Into Sano, Venera) - u Razjanu (Trust +, Poliklinika-Pesochnya, Evrikas +) - u Nižnjem Novgorodu (Only Clinic, Alpha Center, Euroclinic, SOLO, Altea) - gastroenterološke klinike u Tyumenu (Doctor A +, Clinic "Vera", Avicenna, Medis, Sibirina, your doctor)

Upute za uporabu metiluracilina

Kratki opis

Metiluracil je stimulator imuniteta i regeneracije tkiva. U različitim oblicima doziranja (tablete, masti, čepići) proizvode ga brojna domaća poduzeća: Biochemist, Nizhpharm, Obnovlenie, Rosbio, Valenta Pharmaceuticals, Altayvitamins, Dalkhimpharm, Synthesis itd. Potiče rast i reprodukciju stanica, djelujući kao sredstvo za popravak i ubrzavajući oporavak oštećenih tkiva. Promovira najbrže zacjeljivanje rana, erozivnih i ulcerativnih lezija, opeklina. Povećava otpornost tijela na invaziju bakterijskih i virusnih sredstava. Normalizira metabolizam bjelančevina, aktivira regeneraciju stanica u oštećenom području, ubrzava epitelizaciju tkiva i jača stanični i humoralni imunitet. Pokazuje anaboličku aktivnost. Vanjski oblici imaju fotoprotektivni učinak. Karakteristična značajka lijeka je sposobnost stimuliranja hematopoeze (da aktivira stvaranje bijelih i crvenih krvnih stanica u koštanoj srži). Uz to, metiluracil pokazuje protuupalni učinak, povećava toleranciju tijela na gubitak krvi i hipoksiju, normalizira želučanu sekreciju i kiselinsko-baznu ravnotežu želučanog soka. Oblik tablete metiluracila propisan je za liječenje blagih oblika leukopenije (uključujući one razvijene kao rezultat kemoterapije malignih tumora, radioterapije ili rentgenske terapije), ulcerativnih nekrotičnih lezija ždrijela i krajnika, septičke grlobolje, anemije, smanjenja broja trombocita, trovanja benzolom, ulcerativnog erozivne lezije sluznice želuca i dvanaesnika, polako zacjeljivanje rana, opeklina, prijeloma kostiju, hepatitisa itd..

e. Vanjski oblik (mast) koristi se za liječenje polako zacjeljujućih rana, opeklina, tzv. "Solarna alergija" (fotodermatitis), trofični čirevi donjih i gornjih ekstremiteta, preležani ležajevi. Lokalni oblici (čepići) koriste se za upalu sluznice rektuma i sigmoidnog kolona, ​​ulcerozni kolitis. Metiluracil ima relativno mali broj nuspojava: to su alergijske reakcije, a za unutarnje oblike - vrtoglavica, glavobolja, žgaravica. Lijek je kontraindiciran u slučaju preosjetljivosti na aktivni sastojak, leukemije, malignih procesa u koštanoj srži, prekomjerne granulacije rane (za vanjske i lokalne oblike). Metiluracijal u obliku masti dobro se slaže s vanjskim primjenama dezinfekcijskih i antibakterijskih sredstava. Nisu utvrđene klinički značajne interakcije (povećanje ili smanjenje djelovanja lijekova kada se koriste zajedno) za metiluracil. Brojni izvori (uglavnom iz sovjetskog razdoblja) ukazali su na mogućnost upotrebe tableta metiluracila za poticanje anaboličkih procesa tijekom sporta, ali nije provedena niti jedna studija koja bi potvrdila učinkovitost lijeka u sportske svrhe..

Farmakologija

Imunostimulacijsko sredstvo, dioksometiltetrahidropirimidin. Pospješuje normalizaciju metabolizma nukleinske kiseline, ubrzava procese stanične regeneracije u ranama, ubrzava rast i granulacijsko sazrijevanje tkiva i epitelizaciju (uključujući u brzo proliferirajućim stanicama gastrointestinalne sluznice), potiče eritro- i leukopoezu, stanične i humoralne čimbenike imuniteta. Posjeduje anaboličko djelovanje, protuupalni učinak. Kada se nanosi izvana, ima i fotoprotektivni učinak..

Metiluracilova mast - recenzije i preporuke

Čitajući sada

Protuupalni dermatotropni lijek.

Danas ćemo razgovarati o eritromicinskoj masti. Koji je lijek, kako djeluje na tijelo? Koje su indikacije i kontraindikacije? Kako i u kojim dozama se koristi? Što se može zamijeniti? Kakva mast i što pomaže Eritromicin mast odnosi se na antibakterijska sredstva i ima moćan bakteriostatski učinak na tijelo. Uputa za uporabu detaljno informira o pripravku eritromicin mast. […]

Regenerativni lijek. Primjena: rane, opekline, preljevi, čirevi. Cijena od 111 RUR.

Oglašavanje

Čitajući sada

Prirodni omekšavajući higijenski lijek. Primjena: suha koža, ispucale bradavice, dermatitis. Cijena od 612 RUR Analozi:

Nehormonski antiseptički antimikrobni lijek.

Nehormonski angioprotektivni dekongestivni lijek.

Oglašavanje

Metiluracilova mast je sredstvo za zacjeljivanje rana koje ubrzava regeneraciju tkiva, djeluje antiseptički i obnavljajuće. Takva svojstva daju velike prednosti, pa se mast koristi u svim područjima medicine i u kozmetologiji..

Općenito o masti

Lijek je homogeni liniment, viskozne konzistencije. Boja može biti od bijele do svijetložute, s karakterističnim mirisom lanolina, koji je dio.

Za što se koristi metiluracilova mast? Ima prilično širok spektar djelovanja - ne samo da ubrzava proces regeneracije na mjestu upale, već i poboljšava izgled kože, pomaže u zacjeljivanju šavova nakon operacija i ožiljaka te povećava lokalnu imunološku zaštitu.

Ovaj lijek ne sadrži hormone i koristi se kao sredstvo za obnavljanje.

Stoga je očit odgovor na pitanje je li metiluracilova mast hormonska ili nije..

Sastav

Djelatna tvar u masti je metiluracil, odakle i dolazi samo ime.

To je nesteroidno anaboličko sredstvo koje može ubrzati zacjeljivanje oštećenih tkiva, rast i obnavljanje stanica. Djeluje protuupalno.

Dodatni sastojci su lanolin i vazelin. Prva komponenta ima omekšavajući učinak i brzo se upija u kožu, a druga se koristi kao masna baza.

Oblik oslobađanja Metiluracil 10% - epruvete od 15, 25 i 30 grama.

Cijena masti ovisi o proizvođaču. Na primjer, cijev s volumenom od 25 vaga od tvrtki "Biosynthesis" i "Biochemist" može se kupiti za 25-45 rubalja, ali od tvrtki "Nizhpharm" i "Tatkhimfarmpreparaty" koštat će više - 70-80 rubalja.

Što liječi lijek

U čemu pomaže metiluracilova mast? Razmotrite točke u kojima lijek ima pozitivne rezultate.

 1. Liječenje dugo zacjeljujućih rana, ogrebotina, posjekotina, pukotina.
 2. Čišćenje postoperativnih šavova i rana, također je poželjno koristiti kod prozraka.
 3. Koristi se za opekline različitog stupnja.
 4. Liječi upalne procese na koži - dermatitis i fotodermatitis, bori se protiv vrije. Dobar pomagač u borbi protiv akni, pomaže u boljem zacjeljivanju ožiljaka.
 5. Dopušteno je koristiti mast za djecu za borbu protiv pelenskog osipa.
 6. U stomatologiji se koristi kod stomatitisa.
 7. Pomaže kod takvih "neugodnih" bolesti kao što su hemoroidi i drozd.

Lijek djeluje lokalno. To znači da lijek ne ulazi u sistemsku cirkulaciju. Ali ipak, prije upotrebe metiluracilove masti, trebali biste pročitati upute za uporabu i zatražiti savjet od svog liječnika.

Upute

Ovisno o zahvaćenom području, potrebno je istisnuti potrebnu količinu masti, oko 5-10 grama (oko zrna graška), nježnim pokretima utrljati je u kožu.

U teškim situacijama, da bi učinak bio bolji, podmazano zahvaćeno područje možete prekriti sterilnom salvetom. Mijenjajte takav oblog tijekom prvog tjedna svakodnevno, zatim nakon 2-3 dana pa sve do trenutka izlječenja.

Mast nanesite 1 do 4 puta dnevno, ovisno o učinkovitosti.

Za rane i čireve mast se nanosi na područje tretirano antiseptikom.

Ova je uputa samo u informativne svrhe i ne smije se koristiti kao vodič za samoliječenje.

Koliko brzo dolazi do učinka?

Obnavljanje tkiva događa se već 3-4 dana uz stalnu upotrebu masti. Kod složenih bolesti vidljivi rezultat pojavit će se tek nakon tjedan dana..

Upalni procesi postaju manje sljedećeg dana upotrebe, osjećaj svrbeža se smanjuje, natečenost nestaje.

Kozmetički učinak

Metiluracilova mast se široko koristi u kozmetologiji. Zbog sadržaja vazelina, mast dobro utječe na opće stanje kože..

Ljuskava koža, suhoća i čak ispucale usne neke su od indikacija za upotrebu..

Ovaj će lijek biti učinkovit u početnim fazama bora na licu. Pomaže u uklanjanju ožiljaka i ožiljaka.

Kontraindikacije

Preporučuje se upotreba metiluracilove masti ako imate:

 • preosjetljivost na komponente;
 • otkriveni zloćudni tumori koštane srži;
 • postoji pretjerana granulacija na mjestu oštećenja;

Lijek nije propisan u djece mlađe od 3 godine.

Dopušteno je koristiti lijekove tijekom trudnoće i dojenja, ali potrebno je detaljno proučavanje indikacija za primjenu metiluracila.

Odabir i kupnja masti

Većina tvrtki nudi cijev od 25 grama, pa odaberite proizvođača koji vam se sviđa i usredotočite se na cijenu. Lijek se izdaje u ljekarnama bez recepta.

Analozi

U slučaju alergije na komponente masti, Metiluracil ima analoge.

Takvi lijekovi kao Pantestin i Wundehil poboljšat će regeneraciju tkiva, imati antimikrobni učinak.

Tyrosur gel i Fastin su antibiotici, pomoći će kod rana i opeklina.

Regetsin će pomoći u borbi protiv akni, ublažiti upalu.

Ni bilješka

 • Metiluracilova mast ima imunostimulirajući učinak.
 • Nije hormonalno, ali preporuča se koristiti u djetinjstvu od 3 godine.
 • Prosječni trošak cijevi od 25 grama je 60 rubalja.
 • Lijek ne ulazi u sustavnu cirkulaciju, ali tijekom trudnoće koristi se oprezno.

Pročitajte Više O Duboke Venske Tromboze

Dijeta protiv varikoznih vena i pravilna prehrana. Savjeti flebologa

Klinike Sadržaj članka Dijeta za proširene vene donjih ekstremiteta Načela pravilne prehrane kod varikoznih vena Dijeta s proširenim venama male zdjelice Dijeta za proširene vene jednjakaPravilna prehrana, zdrav način života i odbacivanje loših navika osnova su na temelju koje se gradi režim liječenja i razne preventivne mjere za borbu protiv bilo koje bolesti.

Stvaranje kapilara na nosu i kako ih ukloniti?

Klinike Za mnoge žene, a i muškarce, stvarno je pitanje kako ukloniti žile na nosu i druge dijelove lica. Paukove žile mogu se stvoriti u nosu ili obrazima u bilo kojoj dobi, ali ne predstavljaju posebnu opasnost po zdravlje.

Kako liječiti hemoroide nakon poroda dojenjem? Značajke i odobreni lijekovi

Klinike Hemoroidi se dijagnosticiraju u polovine žena koje su rodile dijete. Rješavanje problema nije uvijek lako. Liječenje hemoroida nastalih nakon poroda zahtijeva posebnu pažnju, jer prilikom dojenja postoji određena lista lijekova koji su prihvatljivi za upotrebu dojilja.